субота, 16 квітня 2022 10:33

Медведчук незаконно перевозив нафтопродукти - ДБР виявило митників, які цього "не помічали"

Медведчук незаконно перевозив нафтопродукти - ДБР виявило митників, які цього "не помічали"
Медведчук незаконно перевозив нафтопродукти через митницю. Фото: СБУ

Оголосили про підозру трьом митникам, через дії яких держбюджет втратив 7,8 млн грн. Вони сприяли незаконному імпорту нафтопродуктів компанії зі сфери впливу лідера прокремлівської партії ОПЗЖ Віктора Медведчука.

Компанія зі сфери впливу кума російського диктатора Володимира Путіна імпортувала залізничним і автомобільним транспортом нафтопродукти протягом 2017-2018 роках. Але в документах митного пункту "Мукачево" Закарпатської митниці зазначалось, що в цистернах - газовий конденсат, який не є підакцизним товаром. Про це повідомило Державне бюро розслідувань в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДБР розслідує дії "незрячих" митників, які пропустили Суркісів із $17 млн

"Під час митного оформлення службові особи митниці "не помічали" підміни та розмитнювали легкі, середні дистиляти як газовий конденсат. Це дозволило організаторам ухилитися від сплати акцизного податку та ПДВ на мільйони гривень. Перевіряється причетність до оборудки інших митників, загальна сума збитків може досягнути більш ніж 35,5 мільйонів гривень", - зазначили.

Митникам загрожує позбавлення волі на строк до 5 років. Досудове розслідування триває.

Увечері 12 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив про затримання Медведчука. Спецоперацію провела СБУ. Медведчук переховувався 48 днів. Маскувався у формі ЗСУ. ФСБ планувала його вивезти за кордон.

Зеленський запропонував обміняти Медведчука на українців, які перебувають у російському полоні. У відповідь у Кремлі заявили, що Медведчук не є громадянином РФ.

Зараз ви читаєте новину «Медведчук незаконно перевозив нафтопродукти - ДБР виявило митників, які цього "не помічали"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути