понеділок, 11 жовтня 2021 16:51

Мецгеру обрали запобіжний захід

Мецгеру обрали запобіжний захід
Голова правління Укрексімбанку Євген Мецгер склав повноваження на час розслідування після нападу на журналістів. І попросив вибачення у потерпілих та всієї журналістської спільноти. Фото: facebook.com/MetzgerEugene

Голову правління Укрексімбанку Євгена Мецгера відправили під нічний домашній арешт за звинуваченням у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів і незаконному утриманні людей.

Таке рішення ухвалив сьогодні, 11 жовтня, Голосіївський районний суд Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сам шокований: голова Укрексімбанку Мецгер зробив ще одну заяву

Нічний домашній арешт суд обрав і директору департаменту інформаційної політики банку Володимиру Пікалову, який також причетний до нападу на журналістів програми "Схеми" під час інтерв'ю з Мецгером.

Третій фігурант у справі - начальник служби безпеки фінансової установи Ігор Тельбізов. Рішення щодо нього поки не ухвалили.

У Києві 4 жовтня на журналістів "Схем" скоїли напад під час інтерв'ю з головою правління державного Укрексімбанку Євгеном Мецгером.

У знімальної групи забрали техніку й видалили відеозаписи. За версією редакції, інцидент стався після того, як Мецгеру не сподобалося запитання журналіста-розслідувача Кирила Овсяного.

В Укрексімбанку 5 жовтня відреагували на заяву про напад на журналістів. Звинувачення відкидали. І запевняли, що журналіст з оператором безперешкодно покинули приміщення банку, техніку в них ніхто не відбирав.

Того ж дня журналісти відтворили знищене відео. І вже 6 жовтня Мецгер заявив про складання повноважень на час слідства.

Зараз ви читаєте новину «Мецгеру обрали запобіжний захід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути