Ексклюзиви
середа, 06 жовтня 2021 16:13

Сам шокований: голова Укрексімбанку Мецгер зробив ще одну заяву

Сам шокований: голова Укрексімбанку Мецгер зробив ще одну заяву
Голова правління Укрексімбанку Євген Мецгер склав повноваження на час розслідування після нападу на журналістів. І попросив вибачення у потерпілих та всієї журналістської спільноти. Фото: facebook.com/MetzgerEugene

Голова Укрексімбанку Євген Мецгер заявив, що шокований нападом на журналістів у своєму кабінеті. І що власна поведінка йому самому огидна й за неї соромно.

Він перепросив у працівників "Схем" Кирила Овсяного й Олександра Мазура. А також у всіх журналістів України.

"Події, що сталися в моєму робочому кабінеті 4 жовтня 2021 року й були згодом опубліковані виданням "Схеми" з мого боку є неприпустимими. І шокували не тільки громадськість і журналістську спільноту, але й мене. Я врівноважена людина. Ніколи не думав, що миттєвий емоційний спалах може перерости в лавину імпульсивних і непоправних дій і рішень. Я не мав права на той спалах. Він найогидніший і мені соромно. Стрес і навантаження цьому не виправдання", - написав Мецгер у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У справі про напад на журналістів "Схем" підготували дві підозри

Мецгер також перепросив у колег, бо його поведінка завдала "величезної шкоди іміджу банку, моральному духу колективу й престижу професії банкіра".

Він додав, що написав заяву про відсторонення його з посади голови правління банку. Наглядова рада її задовольнила.

У Києві 4 жовтня на журналістів "Схем" скоїли напад під час інтерв'ю з головою правління державного Укрексімбанку Євгеном Мецгером.

У знімальної групи забрали техніку й видалили відеозаписи. Інцидент стався після того, як Мецгеру не сподобалося одне запитання журналіста-розслідувача Кирила Овсяного.

В Укрексімбанку 5 жовтня відреагували на заяву про напад на журналістів. Звинувачення відкидали. І запевняли, що журналіст з оператором безперешкодно покинули приміщення банку, техніку в них ніхто не відбирав.

Того ж дня журналісти відтворили знищене відео. І вже 6 жовтня Мецгер заявив про складання повноважень на час слідства.

Зараз ви читаєте новину «Сам шокований: голова Укрексімбанку Мецгер зробив ще одну заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути