вівторок, 28 травня 2013 09:18

Матір Хайсера Джемільова каже, що син чисто випадково застрелив людину

Матір Хайсера Джемільова каже, що син чисто випадково застрелив людину
Хайсер Джемільов. Фото: Сегодня

Вчора 32-річної Хайсер - молодший син лідера кримськотатарського меджлісу Мустафи Джемільова в Бахчисараї застрелив з карабіна свого друга 43-річного Февзі Едемова. Як  розповіла мама Хайсер - Сафінар Джемільова, ніяких передумов для їх сварки не було, пише "Сегодня".

"Февзі прийшов в городі допомогти, - плачучи, каже жінка, насилу підбираючи слова. - Він і раніше часто приходив до нас, допомагав мені. А Хайсер (ридає) ... Я не знаю як, навіщо, чому він вистрілив. Всі любили Февзі - він нам був як член сім'ї. А Хайсер вже вдома перезаряджав або грав зі зброєю, і ненавмисно вистрілив. Вони за кілька хвилин до цього разом підв'язували помідори на городі - закінчили і зайшли додому. Потім Февзі каже - там ще два помідорчика залишилося підв'язати, взяв мотузочки і пішов... ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сина голови Меджлісу запроторили в СІЗО

Джерело видання в бахчисарайській мерії повідомило, що в місті про НП на вул. Судак вже ставлять під сумнів версію нещасного випадку: "Цей випадок стався не на полюванні і не на риболовлі - там ще доречний випадковий постріл. А тут - побутова сварка. Куля з карабіна не стрілку потрапила, а іншій людині у голову. Пістолет ще можна в руці покрутити, а ствол рушниці ймовірно був направлений. І потім, всі знають, що не такі вже й гладкі були стосунки у Хайсер з родичем голови бахчисарайського меджлісу Ахтема Чийгоза. Важко цю історію буде "вивернути" на випадковий постріл".

Начальник кримського главку МВС Михайло Слєпаньов підтвердив, що вбивство сталося у дворі будинку Джемільова і фатальний постріл був зроблений з мисливської зброї. Від пострілу у голову Февзі Едемов загинув на місці.

32-річний Хайсер Джемілєв, який лише два роки тому відгуляв своє весілля - одружився на красуні Решид, зараз знаходитися під вартою в СІЗО. При затриманні він опору не чинив і свою провину визнав. За даними міліції, вбивство попередньо кваліфікується за ч. 1 ст. 115 КК України.

Зараз ви читаєте новину «Матір Хайсера Джемільова каже, що син чисто випадково застрелив людину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути