середа, 08 липня 2020 19:03

Мати добу не викликала "швидку": рятують 8-річного хлопчика, який зазнав тяжких опіків

Мати добу не викликала "швидку": рятують 8-річного хлопчика, який зазнав тяжких опіків
У Львові рятують 8-річного Сергія Хомутника із Жовківського району, який зазнав тяжких опіків вдома. На нього з пічки випали палаючі дрова і зайнявся одяг. Мати не викликала "швидку" добу. Фото: tsn.ua

У Львові рятують 8-річного Сергія Хомутника із Жовківського району, який зазнав тяжких опіків.

За словами матері, все сталося в літній кухні, коли вона відволіклася на кілька хвилин. А син тим часом відкрив піч, із якої випали дрова. Полум'я уразило чверть тіла хлопчика. Але до лікарів мати звернулася лише за добу.

"Вилетів вогонь йому на шортики, шортики були з такого матеріалу - з пластика і вони загорілись. Холодною водою облили, сусід поїхав купив пшикало, попшикали і все, він спав і нічого його не боліло, зранку почало пекти", - каже мати хлопчика Марія Хомутник, передає ТСН.

Показати дитину медикам жінка вирішила лише за добу, коли терпіти біль малому не було сили. Поїхала у сусіднє село в амбулаторію. І вже лікарка викликала швидку.
"У дитини були ніжки повністю обпечені. Мама навіть не дуже хотіла в лікарню. Каже: "А є потреба? А для чого?". "Швидка" приїхала дуже швидко, але мати одночасно забрала дитину поїхала додому, якась в неї була потреба, щось взяти з собою в лікарню", - розповідає лікарка амбулаторії Марія Штипка.

Чому жінка добу тримала удома обпечену дитину, лікарці невтямки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8-місячний малюк зазнав страшних опіків, коли 3-річний брат підпалив ковдру

"Дитина мучилися цілу ніч, спала з тими опіками. Так як мама розказувала, то вона зняла весь одяг з дитини разом зі шкірою. Коли приїхала "швидка", дитина вже абсолютно не могла рухатися", - каже лікарка.

До обласної лікарні Сергія привезли у шоковому стані. В нього обпечена чверть тіла, деякі ураження дуже глибокі. Медики кажуть: загрози для життя немає, але лікування буде тривалим, бо почали його запізно.

"Дитина отримала полум'ям опік сідниці, правого і лівого стегна і тулуба. Стан дитини важкий, проводиться інфузійна терапія, антибіотикотерапія", - розповідає заступник головного лікаря Львівської міської дитячої лікарні Федір Осим.

Чому до лікарів звернулась лиш за добу, мати пояснює плутано. Каже, що їздила до фельдшерки, але там було зачинено. А машини, везти дитину не було. А от фельдшерка каже, що до неї мати не приїздила, і не телефонувала. Сусіди ж кажуть, що машин у селі вдосталь, якби жінка звернулась, то повезли б. Про те, що малий тяжко обпікся, вона мовчала. У селі розповідають - сина жінка виховує сама, дбає про нього добре.

Розслідуванням інциденту із Сергієм вже зайнялася поліція.

В Одеській лікарні померла 5-річна дівчинка, яка отримала опіки четвертого ступеня 35% тіла. Трагедія сталася, коли дитина бавилася сірниками. "Швидку" мати викликала наступного ранку. Перед тим зняла з дитини одяг разом зі шкірою.

Зараз ви читаєте новину «Мати добу не викликала "швидку": рятують 8-річного хлопчика, який зазнав тяжких опіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути