Ексклюзиви
пʼятниця, 17 лютого 2023 20:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Масовані ракетні обстріли по Україні: в ЗСУ сказали, як протидіяти

Масовані ракетні обстріли по Україні: в ЗСУ сказали, як протидіяти
Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат нагадав, що під час останнього ракетного обстрілу з боку РФ українська ППО збила 75% крилатих ракет. Фото: Укрінформ

Україна продовжить посилювати свою систему ППО, аби знизити ефективність російських ракетних обстрілів.

Тим часом російським окупантам у тимчасово анексованому Криму не варто розслаблятися, адже "бавовна", яка там трапляється останнім часом, буде продовжуватися. Про це в ефірі телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

Ігнат нагадав, що під час останнього ракетного обстрілу з боку РФ українська ППО збила 75% крилатих ракет.

"Це пристойний показник, адже 100% збити практично неможливо. При такому обстрілі, коли було запущено більше 30 ракет, протиповітряна оборона спрацювала доволі ефективно. Решта ж ракет, які ми маємо – Oniks, Х-31 чи Х-22, їх ми, зрозуміло, не збиваємо. Якщо ж говоримо про крилаті ракети Х-101, Х-555 і Х-59, то їх збито 16 з 22, тобто близько 75%", – розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хотіли утилізувати: Ігнат розповів про ракети, якими росіяни люблять бити по Україні

Прокоментував речник також ефективність ЗРК Patriot, які скоро надійдуть в Україну або ЗРК SAMP/T. Він зауважив, що однієї установки для України буде дуже замало і такий комплекс не зможе вирішити проблему.

"Комплекс – це радар, командний пункт, кілька пускових установок. Зрозуміло, що по аеродинамічних цілях (літаки, гелікоптери, крилаті ракети) вони можуть працювати на відстані до 150 км, проти балістики вони ефективні на 40 км. Тому таких комплексів потрібно багато – SAMP/T і Patriot, щоб збивати повітряні цілі безпосередньо в повітрі", – зазначив він.

Ігнат також наголосив, що "бавовну" в окупантів "ніхто не відміняв", тож треба думати про те, щоб знищувати ракети С-300 на позиціях і на землі.

Так само, як і протидіяти ракетам Х-22 – це ракета повітряного базування, яка запускається з дальніх бомбардувальників Ту-22, М-3.

"Треба протидіяти їм або на їхніх аеродромах, або безпосередньо протидіяти цим літакам в повітрі, а не вже випущеним ракетам. Дальність цієї ракети – 600 км. Тут потрібні ті типи озброєнь, які зможуть діставати їх і на аеродромах, і в повітрі", – пояснив Ігнат.

Російські окупанти змінили тактику ударів по Україні. У ніч на 16 лютого ворог не став використовувати бойові дрони, а одразу вгатив ракетами, заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

Він нагадав, що перед ракетними ударами вранці ворог зазвичай атакував вночі безпілотниками Shahed. У такий спосіб окупанти намагалися перевірити протиповітряну оборону України, позиції та скорегувати можливий ракетний удар на ранок.

Зараз ви читаєте новину «Масовані ракетні обстріли по Україні: в ЗСУ сказали, як протидіяти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути