Ексклюзиви
пʼятниця, 17 лютого 2023 10:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Хотіли утилізувати: Ігнат розповів про ракети, якими росіяни люблять бити по Україні

Хотіли утилізувати: Ігнат розповів про ракети, якими росіяни люблять бити по Україні
Росіяни активно гатять по Україні ракетами С-300. Фото: armyinform.com.ua

Російські загарбники активно використовують ракети С-300 у прифронтових регіонах через їхню велику кількість та дефіцит високоточної далекобійної зброї.

У мирний час планували їх утилізувати, тому що ті ракети давно вироблені і є надлишковим типом озброєння, за яким треба доглядати, повідомив спікер командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі інформаційного марафону, передає Gazeta.ua.

"Але в умовах війни обрали інший шлях – завдавати ударів цими ракетами, тому що мають очевидний дефіцит високоточної далекобійної зброї. Ну, а прифронтові дві зони не потребують дальніх ударів", – сказав Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не зонд і не аеростат: які нові повітряні об'єкти РФ запускає по Україні

Підступність таких ракет в тому, що відстань до цілей є невеликою, летять вони доволі швидко по балістичній траєкторії, тому сповіщати про їхнє застосування важко. Для цього потрібно точно знати, що противник має намір здійснити такий ракетний обстріл.

Комплекс С-300 – зенітно-ракетний. Створений, щоб перехоплювати швидкісні цілі у повітрі. Ракети наводяться, отримуючи команди від радіолокаційної станції на землі – максимальна дальність цих команд – зона прямої видимості, близько 40 км. Хоча російські військові стріляють і на більшу дальність.

Російські окупанти змінили тактику ударів по Україні. У ніч на 16 лютого ворог не став використовувати бойові дрони, а одразу вгатив ракетами, заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

Він нагадав, що перед ракетними ударами вранці ворог зазвичай атакував вночі безпілотниками Shahed. У такий спосіб окупанти намагалися перевірити протиповітряну оборону України, позиції та скорегувати можливий ракетний удар на ранок.

Зараз ви читаєте новину «Хотіли утилізувати: Ігнат розповів про ракети, якими росіяни люблять бити по Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути