понеділок, 08 серпня 2022 12:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Масована атака Харкова: повідомили про вбитих і поранених

Масована атака Харкова: повідомили про вбитих і поранених
Російські окупанти знову вбили та поранили мирних людей у Харкові. Фото: t.me/voyna_2022

Внаслідок ворожих ударів по Харкову вранці 8 серпня загинув 60-річний чоловік. Ще один 68-річний цивільний поранений. Його стан середньої тяжкості.

Росіяни били по житлових районах майже в центрі міста з реактивних систем залпового вогню. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Тelegram.

"На місці працюють медики й екстрені служби. Інформація доповнюється", – написав він.

Ворог не має успіхів на лінії фронту. Також розуміє, що не зможе захопити Харків. Саме тому тероризує мирне населення області постійними обстрілами, заявив Синєгубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківську область закидали ракетами С-300: є вбиті та руйнування

"Росіяни не мали шансів захопити Харків у лютому, ба більше не можуть цього зробити й зараз. Адже з лютого ми стали значно сильніші. Ми постійно працюємо над підвищенням нашої обороноздатності, укріплюємо оборонні споруди, посилюємо систему протиповітряної оборони. Наші військові мають високу мотивацію та постійно вдосконалюють навички", – написав він.

Також нагадав, що нещодавно сили оборони звільнили кілька населених пунктів на "принципово важливому для окупантів" Ізюмському напрямку.

"Росія хоч і намагається постійно йти в наступ на наші позиції, але захисники не здають території і навпаки намагаються контратакувати, мають певні успіхи", – наголосив голова ОВА.

Близько 10:20 росіяни почали завдавати масованих ударів по Харкову та області. Була інформація про постраждалого в Шевченківському районі Харкова.

Мер міста Ігор Терехов повідомив, що один ворожий удар припав на район Харкова Павлове Поле. У цьому мирному й щільно заселеному районі жодної військової інфраструктури немає, підкреслив Терехов.

Раніше про ймовірність нового наступу на Харків говорила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. Вона запевнила, що Збройні сили України готові до атаки росіян і дадуть гідну відсіч.

Харків став ціллю російських загарбників з перших днів повномасштабного вторгнення. Не зумівши захопити місто, росіяни почали обстрілювати його з літаків та артилерії. Після того, як окупанти були відкинуті від околиць міста, вони зосередилися на обстрілах його з артилерії. Б'ють щодня, руйнуючи цивільну інфраструктуру й убиваючи мирних жителів.

Зараз ви читаєте новину «Масована атака Харкова: повідомили про вбитих і поранених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути