Ексклюзиви
середа, 20 лютого 2019 18:16

Мангер відмовляється свідчити у справі Гандзюк

Мангер відмовляється свідчити у справі Гандзюк
Підозрюваний в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер уже двічі під час проведення допитів відмовився давати покази. Фото - facebook.com/vlad.manger

Підозрюваний в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер уже двічі під час проведення допитів відмовився давати покази. Про це заявили в прес-службі СБУ.

У ході судового засідання Мангер неодноразово наголошував на готовності надати показання слідству з приводу пред'явленої йому підозри у вчиненні організації вбивства Гандзюк, а також висунутої ним версії про нібито причетність до цього злочину співробітника СБУ Данила Доценка та пройти експертне дослідження з використанням комп'ютерного поліграфа.

"Однак, 15 лютого 2019 під час проведення допиту як підозрюваного Мангера, останній жодних показань не надавав, скориставшись положеннями ст. 63 Конституції України (Особа не несе відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів, коло яких визначається законом, - Gazeta.ua)", – наголошують в СБУ.

За даними спецслужби, 20 лютого 2019 року Мангер повторно відмовився від пропозиції слідчого дати покази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивство Катерини Гандзюк: на Мангера одягли електронний браслет

"Така позиція Мангера суперечить зробленим його заявам під час судового розгляду і свідчить про небажання підозрюваного сприяти встановленню істини у кримінальному провадженні та свідоме ухилення від участі у експертному дослідженні із використанням комп'ютерного поліграфа", – додали у відомстві.

Орган досудового розслідування також закликав сторону захисту не робити голослівних заяв з приводу предмета доказування, "необґрунтовано звинувачуючи при цьому у вчиненні особливо тяжкого злочину співробітника СБ України".

У організації вбивства Катерини Гандзюк підозрюють голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера. Мотивом стала її боротьба із незаконною вирубкою лісів в області. Причетність посадовця встановили за показами свідків. За версією слідства, Мангер замовив убивство через двох посередників — Олексія Левіна та Ігоря Павловського. Заплатив їм $5,6 тис. Останній знайшов організатора вбивства Сергія Торбіна. Мангер свою причетність до злочину заперечує. Хоча знайомство з Левіним підтвердив. Організатором вбивства називає генерал-майора СБУ Данила Доценка.

Зараз ви читаєте новину «Мангер відмовляється свідчити у справі Гандзюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути