Ексклюзиви
пʼятниця, 02 грудня 2022 08:32

Спецтема: Війна Росії проти України

"Маневри" окупантів у Запорізькій області ‒ аналітики пояснили причини

"Маневри" окупантів у Запорізькій області ‒ аналітики пояснили причини
Аналітики вважають, що загарбники на Запорізькому напрямку не можуть захистити свої критично важливі райони фронту. Фото: mind.ua

Російські окупанти відводять деякі свої підрозділи на Запоріжжі, щоб зменшити атаки ЗСУ по їхніх силах.

Загарбники на Запорізькому напрямку не можуть захистити свої критично важливі райони фронту. Усе це відбувається на тлі збільшення атак Збройних сил України по позиціях ворога та їхньому матеріально-технічному забезпеченню, повідомляє вранці 2 грудня Інститут вивчення війни (ISW).

За даними українського Генштабу, росіяни виводять особовий склад із Пологів, Михайлівки та Інженерного, що на Запоріжжі. А в Бурчаку окупаційна "влада" проводить перепис населення. Це робиться в межах підготовки до майбутніх евакуаційних заходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У росіян "підкріплення" ‒ на війну в Україну відправляють шаманів

За даними аналітиків ISW, потенційний відхід окупантів з Пологів особливо примітний, адже селище розташоване на критичній розв'язці доріг. Росіянам також буде важче захищати Токмак від можливих операцій ЗСУ через те, що вони не контролюватимуть розв'язку доріг.

"Відхід із критичної позиції може свідчити про те, що російські війська не можуть захищати всю лінію фронту в Запорізькій області та вибирають, де зосередити сили", – йдеться у повідомленні.

Аналітики також припускають, що російські окупати можуть повернути в ці населені пункти Запорізької області інші сили.

Збройні сили України продовжують контрнаступ у районі Сватове ‒ Кремінна на Луганщині, просуваючись уперед у боях із російськими загарбниками. Біля Бахмута та Авдіївки на Донеччині окупанти не припиняють проводити штурми, про що свідчать свіжі мапи від американського Інституту вивчення війни (ISW).

На тимчасово захопленій території Херсонської області ворог посилив фільтраційні заходи. Окупанти перевіряють транспорт, телефони та документи цивільних. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 2 грудня. "Зокрема, на пропускних пунктах на в'їзд та виїзд з міста Генічеськ окупанти перевіряють всі транспортні засоби, документи та телефони місцевих жителів", – йдеться в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «"Маневри" окупантів у Запорізькій області ‒ аналітики пояснили причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути