четвер, 14 листопада 2013 12:21

Маккартні заради звільнення активістів "Грінпіс" хоче зустрітися з Путіним

Маккартні заради звільнення активістів "Грінпіс" хоче зустрітися з Путіним
Фото: rock-book.ru

Один із засновників групи "Бітлз" Пол Маккартні звертається до президента РФ Володимира Путіна з проханням відпустити з-під варти активістів "Грінпіс".

"Шановний Володимире. Я пишу Вам про 28 активістів "Грінпіс" і двох журналістів, затриманих в Мурманську. Я сподіваюся, що ви не будете заперечувати проти того, що я піднімаю цю тему", - йдеться у листі, опублікованому в блозі співака.

За словами П.Маккартні, у нього є інформація, згідно з якою в деяких російських колах вважають, що активісти "Грінпіс" налаштовані проти Росії і діють за розпорядженням урядів західних країн.

"Я пишу, щоб запевнити Вас в тому, що "Грінпіс", поза всяким сумнівом, не є антиросійською організацією. Вони ніколи і ніде в світі не беруть гроші в урядів або корпорацій", - зазначає музикант.

П.Маккартні пише, що "Грінпіс" - це мирна організація.

"Я скажу виходячи зі свого досвіду, що відмова від насильства - це головний принцип її роботи", - зазначає він.

"Ви самі сказали, що вони (затримані активісти - ІФ) не пірати - з цим усі згодні. Що найважливіше, вони не вважають, що опинилися поза законом. Вони стверджують, що готові відповідати за те, що скоїли, отже, хіба не можна знайти спосіб вирішення цієї проблеми, який би влаштував усіх?" - запитує співак.

"Володимир, мільйони людей у десятках країн були б дуже вдячні Вам, якби Ви втрутилися в це питання, щоб покласти йому край. Природно, я розумію, що суди та президентська влада в Росії діють окремо один від одного. Тим не менш, мені хотілося б знати, чи можете Ви використовувати свій вплив, щоб затримані возз'єдналися з родичами?", - запитує П.Маккартні.

Музикант висловив надію на швидку зустріч з президентом РФ.

Як повідомлялося, судно "Грінпіс" було затримано в Печорському морі російськими прикордонниками 19 вересня. Екологи намагалися провести акцію протесту проти нафтовидобутку на платформі "Прирозломна". Рішенням суду в Мурманську всіх 30 активістів було заарештовано на два місяці. Серед них є і один українець.

Зараз ви читаєте новину «Маккартні заради звільнення активістів "Грінпіс" хоче зустрітися з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути