неділя, 10 липня 2022 12:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Майже 100 вибухів: РФ гатить по Сумщині та Чернігівщині зі своєї території

Майже 100 вибухів: РФ гатить по Сумщині та Чернігівщині зі своєї території
Два гелікоптери РФ випустили ракети по Сумщині та Чернігівщині. Фото: t.me/DPSUkr

Загарбники з території Росії продовжують обстрілювати Сумську та Чернігівську області.

З самого ранку 10 липня росіяни відкрили мінометний вогонь по Шалигінській громаді на Сумщині, зафіксували 25 "прильотів". Про це повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький у Telegram.

"Майже о п'ятій було ще 20 прильотів вже в районі іншого населеного пункту громади. О шостій ранку росіяни випустили чотири кулеметні черги та до чотирьох черг з автоматичного гранатомета", – написав він.

Інформація про постраждалих, руйнування об'єктів інфраструктури уточнюється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На пляжах Чернігова купатися не можна – піротехніки дістають із річок боєприпаси

Минулої доби під ворожим вогнем опинилися Миропільська, Хотінська, Білопільська, Есманська та Шалигінська громади на Сумщині та Семенівська громада на Чернігівщині. Про це повідомляє Державна прикордонна служба у Telegram.

Двічі Сумщину атакували ворожі вертольоти. Один із них запустив дві ракети в напрямку Білопільської громади, інший – три ракети по території Миропільської громади. Хотінську громаду загарбники обстрілювали двічі, випустивши майже два десятки боєприпасів з РСЗВ та 120-міліметрових мінометів.

Шалигінську громаду ворог обстрілював з реактивної системи залпового вогню чотири рази, мінометів та автоматичного гранатомета на станку. Усього – майже 100 вибухів. По території Есманської громади ворог тричі цілив мінометами калібру 120 мм. Зафіксовано 17 вибухів.

На Чернігівщині ворожі міни калібру 120 мм розірвалися на території Семенівської громади.

За останні тижні кількість ворожих атак на Сумську та Чернігівську області зросла. Окупанти обстрілюють регіони щодня по кілька разів.

Уранці 9 липня український Генштаб повідомив, що на Сіверському напрямку ворог обстріляв позиції українських захисників. Гатив неподалік Сеньківки й Миколаївки Чернігівської області й населених пунктів Есмань і Олексіївка Сумської області.

Зараз ви читаєте новину «Майже 100 вибухів: РФ гатить по Сумщині та Чернігівщині зі своєї території». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути