субота, 13 серпня 2022 15:49

Спецтема: Війна Росії проти України

"Людей відправляють на забій" – у розвідці розкрили деталі "мобілізації" на окупованих територіях

"Людей відправляють на забій" – у розвідці розкрили деталі "мобілізації" на окупованих територіях
У розвідці розкрили деталі "мобілізації" населення окупованих територій. Фото: Телеграф

Російська влада ставиться до мешканців ОРДЛО як до людей нижчого ґатунку. Особливо це виявляється у методах мобілізації на війну проти України.

Про це заявив представник Головного управління розвідки України Андрій Юсов в інтерв'ю виданню "Апостроф". І розповів про особливості мобілізації населення так званих ЛНР і ДНР до російських окупаційних військ.

За його словами, поки в Росії триває прихована мобілізація, де намагаються когось мотивувати грошима, стимулювати якимись примарними виплатами чи агітувати з ідейною метою, через пропагандистські канали, то в ОРДЛО людей просто загрібають на вулицях.

"Там все просто. Є інформація, що, наприклад, у Луганську нещодавно відбулася нарада представників окупаційної адміністрації з підприємствами, де довели, що найближчим часом необхідно мобілізувати ще вісім тисяч чоловіків до 60 років. Безумовно, це колосальна цифра", – повідомив він.

Юсов також пояснив, для чого це робиться.

"Для того, щоб поповнити втрати, відновити боєздатність частин. Насамперед ідеться про так званий 2-й армійський корпус. Тому так, це гарматне м'ясо. Від самого початку мешканців ОРДЛО, навіть тих, хто має російські паспорти, використовували як гарматне м'ясо для розвідки боєм", – зазначив представник розвідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни влаштовують облави на окупованих територіях

За його словами, погано навчених і з поганою амуніцією їх кидали на важкі ділянки фронту. Натомість з росіянами обходилися зовсім по-іншому.

"Тому це великий сигнал для всіх, хто, можливо, ще тішить себе, що "русский мир" – це щось добре", – каже Юсов.

Він зауважив, що можливості якоїсь громадської думки чи громадського спротиву там, безумовно, немає.

"Її ще менше, ніж на території Російської Федерації. Хоча були випадки протестів і звернень, але людей там ніхто не чує. Тому так, це примусова мобілізація в найгіршій і найогиднішій своїй формі. Людей силоміць забирають, навіть зупиняючи на перехрестях і витягуючи з власних авто", – розповів розвідник.

Юсов наголосив, що мобілізаційна кампанія на території Росії і в анексованому Криму незадовільна.

"Тобто плани не виконують. Єдине місце, де вони можуть швидко й без будь-яких побоювань, озирань на громадську думку поповнювати живою силою особовий склад, це ОРДЛО. Жодних громадянських прав і свобод там немає, жодні закони там не діють", – розповів Юсов.

За словами представника розвідки, саме через це найбрутальніша мобілізаційна кампанія відбувається в ОРДЛО.

"Це навіть не мобілізація, це просто рабство. Людей відправляють у прямому сенсі на забій. Це геноцид", – підкреслив Юсов.

Сьогодні російські окупанти аврально проводять так звану тотальну примусову мобілізацію на тимчасово окупованій території України.

Відбуваються масові облави й затримання чоловіків для відправлення їх у райони бойових дій. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Передумовами для таких дій стали втрати живої сили окупантів. У зв'язку із цим, командування ЗС РФ розширює практику відтермінування чергових ротацій передових підрозділів на невизначені терміни без доукомплектування особовим складом.

Зараз ви читаєте новину «"Людей відправляють на забій" – у розвідці розкрили деталі "мобілізації" на окупованих територіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути