пʼятниця, 12 серпня 2022 16:21

Спецтема: Війна Росії проти України

У Міноборони розповіли, для чого РФ проводить мобілізацію на тимчасово окупованих територіях

У Міноборони розповіли, для чого РФ проводить мобілізацію на тимчасово окупованих територіях
Російські окупанти в авральному порядку проводять так звану тотальну примусову мобілізацію. Фото: Слово і діло

Сьогодні російські окупанти аврально проводять так звану тотальну примусову мобілізацію на тимчасово окупованій території України.

Відбуваються масові облави й затримання чоловіків для відправлення їх у райони бойових дій. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, яку цитує пресслужба Міноборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Використовують як "гарматне м'ясо" – Гайдай розповів, кого вербує на війну ПВК "Вагнер"

Передумовами для таких дій стали втрати живої сили окупантів. У зв'язку із цим, командування ЗС РФ розширює практику відтермінування чергових ротацій передових підрозділів на невизначені терміни без доукомплектування особовим складом.

Зниження рівня укомплектованості з'єднань і частин противника людськими ресурсами суттєво впливає на морально-психологічний стан російських військовослужбовців і так званих добровольців, погіршує їхню мотивацію до участі в бойових діях проти України.

"Імовірно, прихованою метою масового залучення громадян України до лав російських окупаційних військ є бажання російського керівництва скомпрометувати певну частину населення окупованої української території кров'ю вбитих земляків і сформувати надалі контрольований прошарок суспільства завдяки колаборантам", – зазначила вона.

Також додала, що окупанти вже не приховують формальність проведення так званого референдуму про приєднання до РФ на тимчасово окупованій частині України.

Уже оголосили, що в багатьох населених пунктах не розгортатимуть виборчі дільниці.

"Замість голосування на них до помешкань громадян приходитимуть представники місцевих окупаційних адміністрацій разом з російськими військовими, у присутності яких так звані виборці будуть вимушені робити нібито "вільне" волевиявлення", – додала Ганна Маляр.

"Мобілізовані" в так званих ЛДНР чоловіки вважають себе "рабами" російських окупантів і раді потрапити в український полон, розповів полонений з ОРДО. Його насильно мобілізували й привезли в розташування російських військ під Сумами. Російські офіцери використовували їх для риття окопів, а у вільний час "виховували" за всіма законами дідівщини.

Російські загарбники примусово забрали на війну майже всіх чоловіків з так званої ДНР. Тому тепер псевдореспубліку називають ЖНР – жіноча народна республіка.

Також відомо, що росіяни поповнюють свої лави людьми з інвалідністю. Загалом з ОРДЛО до лав терористів беруть всіх, кого вдалося спіймати. Їх кидають на передову як "гарматне м'ясо".

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони розповіли, для чого РФ проводить мобілізацію на тимчасово окупованих територіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути