Ексклюзиви
четвер, 25 травня 2017 20:26

Люботинський стрілок: чоловік на власному ґанку розстріляв кредиторів

Люботинський стрілок: чоловік на власному ґанку розстріляв кредиторів
Олег Гапон розстріляв судових виконавців, які прийшли виселяти його з будинку. Трьох людей взяв у заручники. Згодом стрілка ліквідували ФОТО: segodnya.ua

25 травня 2015 року в місті Люботин на Харківщині чоловік на власному ґанку розстріляв судових виконавців. Загинули двоє людей. Один отримав поранення. Коли стрілок втікав, захопив із собою заручників на автозаправці "ОККО".

Близько 14:00 до чоловіка прийшли представники виконавчої служби, аби повідомити про виселення з будинку за борги по іпотеці. У відповідь він відкрив вогонь з карабіну "Сайга" і розстріляв впритул двох співробітників державної служби. Одного поранив. Після скоєного чоловік на власному автомобілі "ВАЗ-99" виїхав до села Коротич. На автозаправці захопив трьох заручників - 2 працівників АЗС і відвідувача. В перемовини з ним вступив співробітник прокуратури. Однак стрілок відмовився здатися або обміняти заручників на інших людей. Чоловік висунув умову - відпустити його в зону АТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я не в дітей стріляв, а в пекло" - "білгородський стрілок" убив 6 людей

Розпочали спецоперацію з нейтралізації "стрілка". На декілька годин перекрили рух траси Харків-Київ. Сама операція проводилася у надзвичайно складних умовах. Навпроти АЗС, де відбулося захоплення заручників, розташована ще одна заправка. Гапон робив ряд маневрів, аби ускладнити роботу снайпера. Крім того, у правоохоронців була оперативна інформація про те, що у нього в машині може бути граната або якийсь вибуховий пристрій. У результаті - зловмисника ліквідували пострілом через скло автівки. Заручники не постраждали.

25 травня стрілок розстріляв двох людей і захопив заручників. Від правоохоронців вимагав дати йому зелений коридор для виїзду в зону АТО. Олег Гапон брав участь у бойових діях в Афганістані, Чечні та Ізраїлі. Був командиром бригади. Загалом, закінчив Полтавську школу міліції, але в органах МВС не служив. За повідомленням народного депутата Антона Геращенко, стрілок заборгував за іпотекою 855 тис. грн: "Борг, включаючи відсотки, був вище ціни будинку".

Зараз ви читаєте новину «Люботинський стрілок: чоловік на власному ґанку розстріляв кредиторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути