Ексклюзиви
субота, 22 квітня 2017 06:01

"Я не в дітей стріляв, а в пекло" - "білгородський стрілок" убив 6 людей
9

Сергій Помазун розстріляв 6 людей
Фото: Вісті
Сергій Помазун розстріляв 6 людей
Сергій Помазун розстріляв 6 людей
Сергій Помазун розстріляв 6 людей
Сергій Помазун розстріляв 6 людей

У російському Бєлгороді чоловік розстріляв із рушниці 6 людей. Серед них — дві дівчини, 14 та 16 років. Сталося це 22 квітня 2013 року, о 14:00. Сергій Помазун зайшов до мисливської крамниці та почав стріляти.

"Розлючений відвідувач вистрілив у двох продавців. А також у чоловіка, який стояв у черзі. Потім вибіг на вулицю та застрелив ще трьох перехожих — чоловіка та двох школярок. Стріляв із самозарядного карабіна "Вепр-308", який належав його батькові. Усі потерпілі загинули в один день. Стрілок з місця злочину втік на авто BMW-X5. Прихопив із собою два самозарядних карабіна "Тигр" і більше 250 патронів різного калібру. Машину знайшли та почали переслідування убивці. Наступного дня підозрюваного затримали", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стала відома причина стрілянини у Бєлгороді: поліція розшукує чотири рази судимого чоловіка

Убивця має чотири судимості. Зі слів Помазуна, він у дітей не стріляв.

"Я в дітей не стріляв, я в пекло стріляв" — кричав поліцейським 32-річний Сергій Помазун. Слідчі з'ясували, чоловік перед тим, як зайти до крамниці "Охота", посварився із охоронцями торгового центру, що неподалік. Вирішив із ними поквитатися. Прийшов за зброєю. Однак продавці відмовили у покупці через те, що має судимості. Тоді агресія переросла у стрілянину".

Два дні вбивця ховався в болотистій лісовій місцевості. Використовував навички, перейняті від батька. Згодом Сергій вийшов до однієї із залізничних станцій і стикнувся з поліцейським патрулем. Спочатку назвався чужим ім'ям. Потім намагався втекти. Коли його наздогнав майор Юрій Сєдих, Помазун чотири рази вдарив його ножем у плече й обличчя. Решта троє правоохоронців скрутили нападника.

"Коли Помазуна заарештували, люди, які зібралися на вокзалі, кричали: "Дайте нам його розірвати!" — розповідає поліцейський.

Батько Помазуна Олександр каже, що після судимостей і перебування в тюрмі його син несповна розуму. Помазун вийшов із колонії у 2012-му. Відсидів за крадіжку. Чоловікові призначать психологічну експертизу. Довічне загрожує Помазуну за вбивство, крадіжку зброї та боєприпасів і застосування насилля. Рецидивіст із адвокатом просять суд не засуджувати на довічний термін. А обмежитися 25 роками. Своє прохання убивця пояснив тим, що не зі своєї вини почав стріляти.

Вину підсудного довели повністю. Камери спостереження зафіксували скоєне. Його посадять на все життя. Відбуватиме покарання у колонії особливого режиму. А також Помазун має виплатити по 1 млн рублів потерпілим Мамолихіним - двом дітям і вдові.

22 квітня 2013 року у російському Бєлгороді сталася стрілянина. Розлючений відвідувач мисливського магазину застрелив спершу двох продавців та чоловіка. Потім вибіг на вулицю і застрелив трьох перехожих. За 6 загиблих чоловікові загрожує довічне.

Зараз ви читаєте новину «"Я не в дітей стріляв, а в пекло" - "білгородський стрілок" убив 6 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути