Ексклюзиви
середа, 14 березня 2007 14:00

Лужкова допитають у Службі безпеки України

 

Служба безпеки України називає заяви мера Москви (Росія) Юрія Лужкова щодо статусу Криму такими, що суперечать статті 1 Конституції. Про це повідомила прес-секретар голови СБУ Марина Остапенко.

З її слів, ці заяви можуть розцінюватися як заклик ініціювати в Україні акції протесту проти НАТО й привести до масових безпорядків.

Остапенко також повідомила про необхідність допитати Лужкова. Вона також припустила, що допит буде проводити СБУ разом із МЗС України. Крім того, вона підкреслила, що Лужкову можуть загрожувати санкції від заборони в"їзду в Україну до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, що 21 лютого в Севастополі Лужков привселюдно поставив під сумнів статус Кримського півострова в складі України, закликав українських громадян брати участь у масових акціях, які мають політичний характер, що є прямим втручанням у внутрішні справи іноземної держави, повідомляють Українські новини.


Фото: Обозреватель


Зараз ви читаєте новину «Лужкова допитають у Службі безпеки України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути