Ексклюзиви
субота, 05 липня 2014 15:35

"Луганськ і Донецьк вже до вечора будуть набиті бойовиками" - Тимчук

"Луганськ і Донецьк вже до вечора будуть набиті бойовиками" - Тимчук
kvedomosti.com

На українську владу йде дикий тиск з боку Європи з метою змусити припинити активні дії на Донбасі і знову оголосити перемир'я. Про це на своїй сторінці в Facebook написав керівник Центру військово-політичних досліджень, координатор групи "Інформаційний опір", підполковник Дмитро Тимчук.

"Величезний позитив ми спостерігаємо з ранку: сили АТО наступають по всіх фронтах. Терористи деморалізовані і втікають зі своїх"опорних пунктів", як щурі з тонучого корабля. Але святкувати перемогу рано. Є несприятливі фактори і проблеми.

1. Досить обширні території, які до сьогоднішнього дня умовно контролювалися бойовиками, і на яких поки немає контролю сил АТО. Це означає, що терористи мають можливість для відходу, маневру, перегрупування.

Задають питання: чому з втікаючими бойовиками не працює авіація? Тут треба розуміти, що терористи використовують цивільний транспорт - наприклад, з Краматорська вони бігли в основному на легкових автомобілях, відібраних у мирного населення. Знищувати все підряд з того, що рухається по дорогах, зрозуміло, ніхто не буде.

2. Луганськ і Донецьк вже до вечора цього дня будуть набиті бойовиками під зав'язку. Ми пам'ятаємо, як важко було відбивати у ворога невеликий Слов'янськ, повний мирних жителів. Воювати ж в обласних центрах, враховуючи величезну чисельність мирного населення, буде важче у багато разів.

В ідеалі - взяти ці міста відразу. Але, боюся, що це неможливо.

3. Відкритий кордон. На превеликий жаль, враховуючи розстановку сил, взяти його під контроль на деяких ділянках також дуже непросто. Тоді як Путін продовжує посилено поставляти найманців і зброю.

Чи змусять останні успіхи АТО почати згортати таку підтримку з боку Кремля, або, навпаки, Росія кине у м'ясорубку ще більші ресурси - ще питання.

4. Зовнішньополітичний тиск. З дипломатичних джерел нам відомо, що на українську владу йде дикий тиск з боку "дружньої" Європи з метою змусити припинити активні дії на Донбасі і знову оголосити перемир'я. Заспівувала в цьому "пацифістському" хорі, до слова, - Німеччина. Протистояти цьому тискові з боку деяких країн ЄС дуже непросто", - пише Тимчук.

Зараз ви читаєте новину «"Луганськ і Донецьк вже до вечора будуть набиті бойовиками" - Тимчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути