Ексклюзиви
неділя, 18 вересня 2011 11:50

Літак Як-42 під час катастрофи викотився за межі ЗПС на 400 метрів

Літак Як-42 під час катастрофи викотився за межі ЗПС на 400 метрів

Літак Як-42, шо розбився на початку вересня під Ярославлем і на якому летіли гравці місцевої хокейної команди "Локомотив", викотився за межі злітно-посадочної смуги (ЗПС) на 400 метрів. Про це повідомляє Міждержавний авіаційний комітет (МАК).

"Відрив літака на ЗПС не відбувся. Фактичний відрив літака стався на відстані 400 метрів за вихідним торцем ЗПС", - йдеться в повідомленні.

За даними МАК, максимальна висота, яку зміг набрати літак - 5-6 метрів, а потім був інтенсивний нахид літака вліво і його зіткнення з перешкодами та землею.

"Технічна комісія відпрацьовує всі можливі версії появи додаткової сили гальмування на розгоні і причин, через які літак не зміг вчасно здійснити відрив від ВПП", - відзначає МАК.

За даними комісії, екіпаж прийняв рішення про зліт на номінальному режимі роботи двигунів. Підйом носового колеса екіпаж почав на швидкості приблизно 185 км / ч. Через 6 секунд двигунам був встановлений злітний режим роботи.

"Надалі, незважаючи на вихід двигунів на злітний режим, темп зростання швидкості істотно сповільнився, що може бути пояснено появою додаткової сили гальмування", - говориться в повідомленні.

Максимальна швидкість, якої досяг літак, складає приблизно 230 км / год, повідомляє МАК.

"Викладка проводки управління кермом висоти показала, що на момент авіаційної пригоди роз'єднання проводки не було", - відзначає МАК.

Нагадаємо, літак Як-42, на борту якого перебували хокеїсти ярославського "Локомотива", впав в районі населеного пункту Туношна під Ярославлем вдень 7 вересня, в 2,5 кілометрах на північний захід від аеропорту. За даними МНС, на борту було 45 людей - 37 пасажирів і вісім членів екіпажу. Вижила лише одна людина - це бортінженер Олександр Сізов, він знаходиться у важкому стані. Кілька днів лікарі також боролися за життя хокеїста Олександра Галімова, але в понеділок стало відомо, що він помер.

Зараз ви читаєте новину «Літак Як-42 під час катастрофи викотився за межі ЗПС на 400 метрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути