Ексклюзиви
четвер, 16 лютого 2023 08:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Позбавляють великих пенсій та тероризують дітей ‒ нові злочини росіяни на захоплених територіях

Позбавляють великих пенсій та тероризують дітей ‒ нові злочини росіяни на захоплених територіях
Російські окупанти продовжують тероризувати мирне населення захоплених територій. Фото: ukrinform.ua

На тимчасово захоплених територіях Луганщини при призначенні соцвиплат окупанти не враховуватимуть розмір зарплати за перші дев'ять місяців 2022 року.

Тим часом дітей, які пропускають заняття в школах за російською програмою, там перевіряють комісії, а місцевих інтернет-провайдерів росіяни планують поглинути. Про новий терор загарбників щодо цивільних повідомив у Telegram голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, місцевих провайдерів росіяни змушують знизити ціни на послуги.

"Якщо не погодяться – в регіоні з'явиться альтернативний оператор магістрального трафіку, що створить "здорову конкуренцію", тобто демпінгуватиме. У разі зниження поточних тарифів і, відповідно, втрати прибутку, ніщо не заважає направити цим провайдерам повторне попередження задля подальшого просування російських фірм – постачальників інтернету і поступового звільнення ринку відповідних послуг або поглинання конкурентів", ‒ зазначив Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог застосовує важку техніку для прориву на Луганщині: подробиці

А всі, хто добре заробляв до окупації, але обрав життя на захоплених територіях, не зможуть розраховувати на розміри заробітної плати, нарахованої у минулому році, при розрахунку соціальних виплат.

В РФ ухвалили закон про перехід так званої ЛНР на російську систему обов'язкового соціального страхування. Тепер обчислення допомоги з тимчасової непрацездатності, вагітності та пологів, щомісячної допомоги з догляду за дитиною проводитимуть із заробітку за період не раніше 30 вересня 2022 року.

На тимчасово окупованих територіях росіяни також створили "комісії у справах неповнолітніх". Вони виписують батькам штрафи при підозрі навчання дітей онлайн в українських школах.

"Комісії влаштовують рейди за місцями проживання дітей, які пропускають багато занять в школах за програмою РФ. Під час перевірок окупанти приділяють увагу ноутбукам, планшетам, за якими може здійснюватися навчання дітей", ‒ повідомляє Гайдай.

За його словами, окупанти також продовжують облаштовувати із лікарень для цивільних військові шпиталі.

"Так, у Старобільську на території хірургічного корпусу місцевого медзакладу окупанти розгорнули військовий шпиталь для лікування важкопоранених військовослужбовців РФ. Корпус повністю закритий для використання цивільними. До речі, станом на 11 лютого відзначено прибуття туди близько 20 військових вантажних автомобілів із пораненими росіянами", ‒ додав Гайдай.

На тимчасово окупованих територіях Луганської області школярів примусово переводять на дистанційне навчання. Роблять це для того, щоб звільнити у школах місце для розміщення російських загарбників.

На поранених окупантів у так званій ЛНР не вистачає лікарів. У шпиталі там залучатимуть волонтерів, які ледь пройшли курси першої допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Позбавляють великих пенсій та тероризують дітей ‒ нові злочини росіяни на захоплених територіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути