пʼятниця, 23 липня 2021 10:31

Лікарі без попередження ампутували жінці молочну залозу

Лікарі без попередження ампутували жінці молочну залозу
Харків'янці Олені Кармановій без попередження ампутували молочну залозу. Фото: скріншот із відео

Олені Кармановій із Харкова без попередження ампутували молочну залозу. Про операцію вона дізналася, відійшовши від наркозу. Лікар повинен був лише витягти маленький шматочок тканини для перевірки на наявність раку, але чомусь все пішло не так.

Вже три роки жінка намагається дізнатись правду та встановити справедливість, повідомляє "Україна 24".

2018-го в Олени запідозрили злоякісну пухлину. Для того, щоб визначитися з діагнозом, медики запропонували жінці пройти нескладну операцію.

"Мені було так страшно, що я погодилася. Коли я опритомніла після наркозу, перше запитання, що я поставила медсестрам, чи на місці мої груди. Почувши відповідь, у мене почалася істерика і шок, адже я не давала згоди на таке", – розповіла харків'янка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пацієнту помилково відрізали не ту ногу

Постраждала наголошує, що вона не давала письмової згоди на таку операцію. Жінка хотіла перевірити слова лікарів про рак в іншій клініці, але їй так і не віддали видалену залозу та матеріал для гістології.

Через декілька місяців після ампутації постраждалій у письмовій формі пообіцяли проведення реконструкції молочної залози за бюджетні гроші. Клініка мала зробити операцію до лютого 2019 року, але жінка й досі залишається без обіцяної реконструкції.

У пацієнтки був правильно поставлений діагноз. Але вона в нього не вірить, каже хірург-онколог, директор Інституту медичної радіології та онкології ім. Григор'єва Микола Красносельський. Також він наголошує, що при проведенні операції з видалення молочної залози єдиною помилкою нібито було те, що хірург не зробив про це офіційний запис. І намагається спростувати інформацію про обіцяну реконструкцію.

Постраждала звернулася в поліцію, там відкрили кримінальне провадження про неналежне виконання обов'язків хірургами. Олена Карманова також вимагає відшкодування моральної шкоди - 5 млн грн. Ці кошти вона планує витратити на операцію з реконструкції грудей.

У Хмельницькому лікарі поставили пацієнтові неправильний діагноз. І замість пухлини, видалили око. Це сталося два роки тому. І тільки тепер чоловікові змогли видалити пухлину, яка проросла в горло й праву ніздрю.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі без попередження ампутували жінці молочну залозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути