середа, 03 квітня 2013 15:20

Лідер "Талібану" заборонив бойовикам викрадати людей заради викупу

Лідер "Талібану" заборонив бойовикам викрадати людей заради викупу
Мулла Омар. Фото: Lenta.ru

Лідер "Талібану" Мулла Омар заборонив бойовикам руху викрадати людей з метою отримання викупу, пише пакистанська газета The Nation з посиланням на власні джерела. Омар заявив, що бойовики, які займаються подібною діяльністю, "паплюжать ім'я руху", і закликав знищувати всіх викритих у цьому.

Про заборону на викрадання людей заради викупу Мулла Омар заявив в аудіозверненні, яке було розіслано всім командирам бойовиків "Талібану". Омар нібито сказав, що останнім часом він отримує безліч скарг на те, що командири руху займаються викраданнями людей заради викупу і замовними вбивствами. За його словами, мета "Талібану" полягає не в цьому, а в боротьбі зі "злими силами" в ім'я Аллаха.

Як відзначає видання, лідер "Талібану" по суті вперше визнав, що бойовики руху викрадають людей заради викупу. Газета також пише, що в неї є дані про те, що таліби мають міцні зв'язки зі злочинними угрупованнями, з якими бойовики співпрацюють з корисливих мотивів.

Рух "Талібан", заснований у 1994 році, базується в Афганістані, проте його вплив потужний також у Пакистані, де рух очолює Хакімулла Мехсуд. Як талібів, так і бойовиків "Аль-Каїди" раніше неодноразово звинувачували у викраденнях людей, перш за все іноземців, на території Афганістану і Пакистану.

Варто відзначити, що в своєму зверненні Омар говорив тільки про викрадення людей заради викупу. Найчастіше бойовики беруть у заручники іноземців, щоб домогтися виконанню їхніх політичних вимог - таких як звільнення талібів з в'язниць. Нерідко в разі невиконання вимог бойовиків заручників вбивають.

Рада безпеки ООН вважає рух "Талібан" терористичною організацією.

Зараз ви читаєте новину «Лідер "Талібану" заборонив бойовикам викрадати людей заради викупу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути