пʼятниця, 12 жовтня 2012 15:28

Талібів, що розстріляли 14-річну правозахисницю, вдалося зловити

Талібів, що розстріляли 14-річну правозахисницю, вдалося зловити

Пакистанська поліція заарештувала трьох підозрюваних у нападі на 14-річну правозахисницю Малалу Юсуфзаі, повідомляє The News Tribe. Організатора замаху, чоловіка по імені Атаулла (Attaullah) з регіону Сангота долини Сват, серед них немає, проте поліція обіцяє заарештувати його найближчим часом.

Затриманих відвезли в невідоме місце на допит. Як повідомляє NBC News, підозрюваним - від 17 до 22 років. Вони самі розповіли про організатора нападу. Затримання відбулися в регіоні Сангота. Осередок "Талібану" з долини Сват не став підтверджувати або спростовувати повідомлення про арешт своїх членів, але пояснив, що в цій місцевості у них є "десятки" бойовиків.

Бойовики "Талібану" напали на Малалу Юсуфзаі 9 жовтня, коли вона поверталася з однокласницями зі школи в місті Мінгора (округ Сват). У неї поцілили дві кулі. На даний момент дівчинка перебуває в лікарні в Равалпінді - друге за величиною місто Пакистану, в якому розташовується генштаб армії. Як повідомляє Pak Tribune, її стан покращився, але все ще залишається критичним. У той же час NBC News називає стан Малали "задовільним". У п'ятницю, 12 жовтня, по всій країні пройдуть молитви за здоров'я дівчинки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таліби розстріляли 14-річну номінантку на Міжнародну дитячу премію миру

Малала Юсуфзаі в 11 років почала вести блог на мові урду для BBC про життя Свата, який контролювався талібами з 2007 по 2009 рік. У блозі вона описувала страти, перестрілки та вбивства. У 2011 році дівчинка потрапила в список потенційних жертв бойовиків. Таліби взяли на себе всю відповідальність за напад на Малалу, назвавши його помстою за її "прозахідні" погляди.

За інформацію, яка допомогла б поліції знайти нападників, пакистанська влада обіцяла нагороду в 105 тисяч доларів.

Зараз ви читаєте новину «Талібів, що розстріляли 14-річну правозахисницю, вдалося зловити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути