середа, 17 серпня 2022 08:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Летіли з Бєлгорода: окупанти закидали Харків ракетами

Летіли з Бєлгорода: окупанти закидали Харків ракетами
Ворог не припиняє атакувати Харків. Фото: ілюстративне, Генштаб ЗСУ

17 серпня близько 5:00 сили оборони зафіксували запуск більш як п'яти ракет із російського Бєлгорода в напрямку Харкова.

Одна з ракет вдарила в межах Слобідського району міста, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в Тelegram.

"Ракетні удари пошкодили житлові будинки, виникли кілька пожеж", – написав він.

Упродовж 16 серпня російські окупанти інтенсивно завдавали артилерійських та ракетних ударів по Харкову та області. Обстрілювали Харківський, Ізюмський, Чугуївський, Богодухівський райони.

Кілька разів із реактивних систем залпового вогню атакували Салтівський район Харкова. Пошкоджені житлові багатоповерхові будинки, критична транспортна інфраструктура. Постраждалих немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстріл Харкова – Терехов розповів деталі

"Вночі росіяни лише посилили удари. Після 21:00 внаслідок обстрілу горіли гаражі та техніка фермерського господарства у Чугуївському районі. Після 23:00 в Золочівській громаді Богодухівського району горів гараж та автомобілі", – додав Синєгубов.

Вдень у Золочеві окупанти артобстрілом влучали по території ліцею, пошкодили футбольний майданчик, зруйнували один житловий будинок, два - пошкодили. У Золочеві з вибуховими травмами госпіталізували 22-річного чоловіка, стан - середній.

В Ізюмському районі через обстріли пошкоджена критична інфраструктура, горіла трава на відкритих територіях.

У ніч на 16 серпня російська армія знову обстріляла мирний Харків. Ця атака стала однією з наймасованіших по місту за останній час, повідомив Олег Синєгубов. Ворог обстріляв Шевченківський, Київський, Салтівський, Індустріальний і Холодногірський райони.

Російські окупанти не полишають спроб просунутися у Харківській області. Наступ ведуть неподалік сіл Леб'яжого та Базаліївки у Чугуївському районі. Бої тривають, повідомив український Генштаб.

Зараз ви читаєте новину «Летіли з Бєлгорода: окупанти закидали Харків ракетами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути