неділя, 02 грудня 2018 10:37

"Ледь тримався на ногах" - батьки звинуватили анестезіолога у смерті 2-місячної доньки

"Ледь тримався на ногах" - батьки звинуватили анестезіолога у смерті 2-місячної доньки
У Вінницькій обласній дитячій лікарні померло 2-місячне немовля. Батьки звинуватили анестезіолога. Фото - ТСН

У Вінницькій обласній дитячій лікарні померло 2-місячне немовля.

Батьки впевнені, що донька мала шанси вижити. Але лікарі із самого початку ставили неправильний діагноз, а потім із реанімації лікар вийшов п'яним, за їхніми словами, йшлося в ТСН.

Дитина почала погано їсти та кричати, батьки викликали сімейного лікаря. Той сказав, що це кишкові коліки. Батьки вирішили звернутися до обласної лікарні й викликали швидку, однак лікар-педіатр після огляду запевнив, що дівчинка здорова і їхати кудись немає потреби. Через кілька днів дитина почала задихатися. Немовля повезли в реанімацію дитячої обласної лікарні. 4 години лікарі не могли визначити, що з дівчинкою, а батьків у реанімацію не пускали. Врешті, вийшов лікар, який ледь тримався на ногах, і повідомив, що в дівчинки зупинилося серце.

"Від нього пахло спиртним, він жував жвачку, стояв у масці і він хитався", - розповів батько дитини Антон Сорока.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2-місячний хлопчик помер за загадкових обставин

Завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії обласної дитячої лікарні Анатолій Стародуб пояснює, що лікар-анестезіолог випив уже після смерті дитини.

Поліція повезла нетверезого медика на експертизу – у його крові виявили більше одного проміле алкоголю. Прокуратура відкрила два кримінальних провадження за статтями про смерть дитини та неналежне виконання професійних обов'язків медичними працівниками. Попередньо з'ясовано, що у дівчинки була вроджена вада серця. Свою перевірку проводить і департамент охорони здоров'я.

Нині вже є наказ про звільнення п'яного анестезіолога, але медик поки що на лікарняному. Якщо його провину доведуть, йому загрожуватиме 3 роки в'язниці без права на лікарську практику.

На Житомирщині батьки звинувачують лікарів у смерті 6-місячного Ігоря Ткаченка. На думку рідних, медики не змогли правильно встановити діагноз і 3 тижні лікували малюка за хибною схемою.

Зараз ви читаєте новину «"Ледь тримався на ногах" - батьки звинуватили анестезіолога у смерті 2-місячної доньки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути