субота, 07 травня 2022 12:27

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ласкаво просимо до пекла," - українські військові показали, як знищили катер РФ біля Зміїного

"Ласкаво просимо до пекла," - українські військові показали, як знищили катер РФ біля Зміїного
В акваторії Чорного моря українські військові знищили російський катер катер типу "Серна". Фото: t.me/zsuwar

В акваторії Чорного моря біля острова Зміїний українські військові знищили чергове російське судно — цього разу катер типу "Серна".

Про це повідомив речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук у Telegram-каналі та привітав Збройні сили України.

Відео зі знищенням катеру опублікувала пресслужба оперативного командування "Південь".

"Наполегливість рашистів, з якою вони реалізують запрошення "Ласкаво просимо до пекла!", вражає. Чорнобаївка вже стала легендарною жаровнею для орків. Зміїний - не просто новий захоплюючий серіал, що йде на рекорд по кількості і масштабах. Він був одним із знакових об'єктів на початку цього вторгнення, він став символом міцної скелі нашої непохитності і унеможливллення найнаполегливіших зусиль ворога", - йдеться у дописі до відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працює Bayraktar: біля Зміїного українські "пташки" знищили два катери РФ

Десантні катери проєкту "Серна" — серія російських швидкісних десантних катерів на повітряній каверні. Катери призначені для висадки на необладнаний берег або зняття з нього бойової гусеничної, колісної та іншої військової техніки загальною масою до 45 тонн, а також передових підрозділів десанту з озброєнням (92 особи) з високою швидкістю 30 вузлів. Належать до кораблів 4-го рангу.

Війська РФ атакували острів Зміїний з кораблів 24 лютого. Окупанти вели вогонь по острову зі ствольної корабельної зброї. Прикордонники та ЗСУ до останнього тримали оборону та були захоплені в полон.

1 травня Збройні сили України завдали удару по острову Зміїний. У результаті ліквідували 42 російських окупантів. Також українські військові знищили три російські зенітні установки, зенітно-ракетний комплекс "Стріла-10", машину зв'язку - серверну з телекомунікаційним обладнанням.

Знищені всі російські окупанти, які були на острові. Перед тим Зміїний залишили вісім військових РФ. Про це повідомив журналіст Роман Цимбалюк.

Зараз ви читаєте новину «"Ласкаво просимо до пекла," - українські військові показали, як знищили катер РФ біля Зміїного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути