пʼятниця, 16 грудня 2022 07:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Купа спаленої техніки та нові "200-ті" окупанти ‒ ЗСУ потужно вдарили по загарбниках на Запоріжжі

Купа спаленої техніки та нові "200-ті" окупанти ‒ ЗСУ потужно вдарили по загарбниках на Запоріжжі
У Запорізькій області ЗСУ потужно вдарили по російських загарбниках. Фото: zaxid.net

У Збройних силах України підтвердили масштабний удар по російських окупантах біля тимчасово захопленого ворогом Токмака Запорізької області 14 грудня.

За уточненою інформацією, там українські Сили оборони знищили до 10 одиниць ворожої військової техніки різних типів. Про це вранці 16 грудня повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза нападу з Білорусі: у США оцінили небезпеку для Києва

Окрім того, майже 180 військовослужбовців РФ отримали поранення. А в Лазурному Херсонської області було знищено до 30 окупантів.

"Крім того, відзначається робота російських мобільних крематоріїв у місті Токмак. Для заміщення поточних втрат окупантів продовжується агітація військовослужбовців строкової служби на службу за контрактом. Зокрема, такі процеси тривають у підрозділах 1-ї танкової армії Західного військового округу", ‒ повідомляє український Генштаб.

Російські окупанти на Донбасі продовжують використовувати тактику "м'ясних хвиль", кидаючи в наступ на українські позиції все і всіх, що мають. Однак прорвати оборону вони не в змозі, тому росіяни розлючено знищують українські міста і села – щоб не було де оборонятися. Окупанти просто руйнують населені пункти фізично, дощенту, зазначив президент України Володимир Зеленський у зверненні 15 грудня.

Україна планує боротися проти російських окупантів до самого кінця – до своєї перемоги. Однак Збройним силам України потрібно більше боєприпасів і техніки, які допоможуть прогнати агресора з української землі. В Україні сподіваються на допомогу США в цьому питанні, написав Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний за підсумками розмови з головою Об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі 15 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Купа спаленої техніки та нові "200-ті" окупанти ‒ ЗСУ потужно вдарили по загарбниках на Запоріжжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути