Ексклюзиви
понеділок, 23 липня 2012 07:40

Кубинський лауреат премії Сахарова загинув у ДТП

Один з найбільш відомих кубинських дисидентів Освальдо Пайя (Oswaldo Paya) загинув у неділю, 22 липня, в результаті ДТП, повідомляє Reuters з посиланням на джерела в опозиційних колах.

Автокатастрофа сталася під час поїздки Пайі по кубинської провінції Гранма. Ніякі подробиці події поки не повідомляються. Зв'язатися з сім'єю дисидента для з'ясування обставин події агентству не вдалося.

Освальдо Пайя, що народився 29 лютого 1952, був лідером Християнсько-демократичного руху. У 2002 році Пайя ініціював збір підписів під петицією про проведення референдуму про скасування однопартійності на Кубі. Петиція Пайі, відзначає Reuters, стала першою опозиційною ініціативою, що отримала поширення на всій території Куби. Пайя і його прихильники змогли зібрати понад 30 000 підписів, однак домогтися проведення референдуму їм так і не вдалося.

За свою діяльність Освальдо Пайя в 2002 році був удостоєний премії Сахарова - нагороди для правозахисників, заснованої Європарламентом в 1988 році. Пайя двічі висувався на здобуття Нобелівської премії миру. Обидва рази його кандидатуру пропонував колишній президент Чехії Вацлав Гавел.

Зараз ви читаєте новину «Кубинський лауреат премії Сахарова загинув у ДТП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути