вівторок, 05 квітня 2011 16:42

Спецтема: Арабські революції

Кривава революція у Ємені: поліція вбила трьох демонстрантів
20

Фото: Фото: Reuters

Кілька сотень демонстрантів отримали поранення у вівторок у сутичках із силами правопорядку в місті Таїзі на південно-заході Ємену, передає агентство Рейтер з посиланням на телеканал "Аль-Джазіра".

Заворушення відбулися також у столиці країни Сані. За даними Міноборони, в результаті сутичок прихильників президента країни Алі Абдалли Салеха і маніфестантів, які вимагають його негайної відставки, у вівторок там загинули троє людей, 15 були поранені.

Народні хвилювання не припиняються в Таїзі, адміністративному центрі однойменного губернаторства, вже кілька днів. У понеділок єменська поліція відкрила вогонь по маніфестантам, які намагалися прорватися в одну з урядових будівель. Зіткнення демонстрантів з силовиками відбулися також у місті Ходейда. За минулу добу жертвами заворушень у цих містах стали понад 20 людей, пише РІА "Новини".

Євросоюз у вівторок висловив серйозну стурбованість насильством проти мирних демонстрантів у Ємені, закликавши владу країни негайно припинити силові дії, забезпечити безпеку демонстрантів, а також права людини і фундаментальні свободи.

В останні місяці багато країн Близького Сходу та Північної Африки охоплені народними протестами, які вже привели до падіння чинних режимів у Єгипті та Тунісі. Антиурядові виступи пройшли також в Алжирі, Іраку, Йорданії, Марокко, Омані, Бахрейні та Сирії. У Лівії хвилювання переросли у збройні сутички заколотників з армією.

Крім того, як повідомляє Lenta.ru, представник єменської опозиції Мухаммед Кахтана 5 квітня заявив, що його соратники готові взяти участь у переговорах з владою за посередництва Ради співробітництва країн Перської затоки.

При цьому Кахтана підкреслив, що темою для діалогу можуть бути тільки умови передачі влади від нинішнього президента Алі Абдулли Салеха перехідному уряду, який проведе вільні і демократичні вибори.

Зараз ви читаєте новину «Кривава революція у Ємені: поліція вбила трьох демонстрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути