Ексклюзиви
понеділок, 12 листопада 2018 15:08

Кривий Ріг без опалення: протестувальники підпалили шини
6

У Кривому Розі на Дніпропетровщині загострилася ситуація з опалювальним сезоном.  Протестувальники підпалили шини перед входом в центральний офіс "Криворіжгазу"
Фото: Українські новини

У Кривому Розі на Дніпропетровщині загострилася ситуація з опалювальним сезоном.

Сьогодні, 12 листопада, протестувальники підпалили шини перед входом до центрального офісу Криворіжгазу, повідомляє 0564.

Люди прийшли під будівлю підприємства вимагати, щоб Криворіжгаз не перешкоджав запуску котелень Криворізької теплоцентралі. Однак у Криворіжгазі заявляють, що Теплоцентраль не може отримати газу. Зафіксоване падіння тиску в газорозподільних мережах Криворіжгазу, що призведе до виникнення аварійних ситуацій.

На місце події приїхали рятувальники. За безпекою присутніх стежать десятки поліцейських.

У свою чергу, Криворіжгаз заявив про спробу почати несанкціонований відбір газу. Про це повідомила прес-секретар Криворіжгазу Дарина Орлова, передають "Українські Новини".

За її словами, вранці 12 листопада до приміщення газорозподільної компанії увірвалися невідомі з вимогою почати постачання газу на котельні в місті. Вони також почали палити шини біля будівлі підприємства і заблокували доступ пожежних машин до нього.

Орлова підкреслює, що держпідприємство "Криворізька теплоцентраль" не домовилося з НАК "Нафтогаз України" про врегулювання питання заборгованості і, відповідно, НАК не дав номінацію на постачання газу теплоцентралі. Відповідно, "Криворіжгаз" не отримав газ для постачань на ТЕЦ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому закрили 11 шкіл

Орлова наголосила, що їхня позиція не була почута та опоненти на діалог не пішли. У результаті були зірвані пломби на 5 із 6 котелень у місті, Криворіжгаз зафіксував падіння тиску в мережах, що свідчить про початок несанкціонованого відбору газу.

При цьому аварійні бригади Криворіжгазу не допускаються на об'єкти, і вчора на працівників було скоєно напад. У результаті сьогодні керівництво підприємства побоюється за життя та здоров'я своїх співробітників.

Проте шини та протести - це не все, з чим довелося зіткнутися сьогодні газовому монополісту Кривого Рогу. Сьогодні комунальники перекрили в будівлі каналізацію, і теж за борги. Про це передає 0654.

"О 11:45 до будівлі приїхала бригада техніків водоканалу, яка за заборгованість з оплати послуг водопостачання та водовідведення перекрила Криворожгазу можливість користуватися каналізацією, як і передбачено "Правилами користування" і двостороннім договором", - зазначили у виданні.

З понеділка, 12 листопада, у частині шкіл і дитсадків Кривого Рогу запроваджують вимушені канікули через відсутність тепла. Канікули запроваджують у тих закладах, які опалюються котельнями держпідприємства Криворізька теплоцентраль.

Зараз ви читаєте новину «Кривий Ріг без опалення: протестувальники підпалили шини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути