Ексклюзиви
пʼятниця, 07 травня 2021 16:46

Кривавий Великдень на Тернопільщині: щодо нападників на військового відкрили справу

Кривавий Великдень на Тернопільщині: щодо нападників на військового відкрили справу
Учасника ООС із Тернопільщини 24-річного Андрія Пекельного підозрюють в умисному убивстві при перевищенні меж необхідної оборони. Він перебуває під домашнім арештом. Фото: facebook.com/Андрій Кметь

Проти нападників на будинок учасника ООС Андрія Пекельного з села Глещава на Тернопільщині відкрили кримінальне провадження.

Справу розслідують як порушення недоторканності житла із застосуванням погроз і насильства. Покарання - до п'яти років в'язниці. Про це повідомила керівничка пресслужби прокуратури Тернопільської області Леся Гурецька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли про нападника, якого смертельно поранив військовий

"У рамках розслідування кримінального провадження про напад на житло 24-річного учасника ООС, який смертельно поранив одного з нападників, слідство й прокуратура ухвалили рішення відкрити ще одне провадження. Поки нікому з нападників підозри ще не вручили", - розповіла Гурецька, передає УНІАН.

Додала, що поки клопотання про зміну Пекельному запобіжного заходу з цілодобового домашнього арешту на особисте зобов'язання ніхто до суду не подавав.

Нещастя трапилося 2 травня близько опівночі в селі Глещава на Тернопільщині. 24-річний учасник ООС, захищаючись від нападу п'яних ровесників, ножем травмував одного з них. Потерпілий помер від втрати крові. Слідство в справі передадуть в головне слідче управління Нацполіції. Оголошувати підозри військовому передчасно й необґрунтовано. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. А слідчі звернуться до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу з цілодобового домашнього арешту - на особисте зобов'язання.

Зараз ви читаєте новину «Кривавий Великдень на Тернопільщині: щодо нападників на військового відкрили справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути