середа, 26 серпня 2020 14:09

Крикнув "Аллах Акбар" – і пролунав вибух: подробиці трагедії в гуртожитку на полігоні "Десна"

Крикнув "Аллах Акбар" – і пролунав вибух: подробиці трагедії в гуртожитку на полігоні "Десна"
На території 169-го Навчального центру "Десна" в одному з гуртожитків вибухнула граната. Загинув військовий, ще троє людей постраждали. Серед них цивільна дівчина. Фото: cn.npu.gov.ua

Стали відомі подробиці вибуху в гуртожитку військового навчального центру в смт Десна на Чернігівщині, під час якого один військовий загинув, а ще 3 особи отримали поранення.

До гуртожитку на запрошення 25-річного старшого солдата прийшли дві його знайомі дівчини. Вони, 22-річний солдат та молодший сержант, 21-річна жінка, зібралися в одній із кімнат гуртожитку, де вживали спиртне. Про це пише УНН із посиланням на власні джерела серед правоохоронців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух у військовому гуртожитку: що відомо про стан постраждалих

"Пізніше одна із запрошених дівчат та молодший сержант почали жартома обливати одна одну водою та забігли до ванної кімнати. Там зачинилися, чим викликали невдоволення солдата, який відпочивав разом із ними. Згаданий солдат почав вимагати відчинити двері, а інакше погрожував застосувати бойову гранату. Коли дівчата відмовилися відчинити, він прокричав щось схоже на "Аллах Акбар", після чого пролунав вибух. Вказаний солдат від отриманих під час вибуху травм загинув на місці", - розповіли джерела.

Старший солдат, молодший сержант та дівчина, яка перебувала з нею в момент вибуху, отримали численні проникаючі осколкові поранення різних частин тіла, з якими були госпіталізовані.

На території 169-го Навчального центру "Десна" в одному з гуртожитків вибухнула граната РГД-5 24 серпня. Загинув військовий, ще троє людей постраждали. Серед них - дівчина, яка була в гостях у одного з військовослужбовців.

Зараз ви читаєте новину «Крикнув "Аллах Акбар" – і пролунав вибух: подробиці трагедії в гуртожитку на полігоні "Десна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути