Ексклюзиви
вівторок, 07 березня 2023 07:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль поки не буде оголошувати нову хвилю мобілізації ‒ аналітики пояснили причини

Кремль поки не буде оголошувати нову хвилю мобілізації ‒ аналітики пояснили причини
У Росії нову хвилю мобілізації оголосять не раніше літа. Фото: defence-ua.com

У Росії не будуть офіційно оголошувати чергову хвилю мобілізації до літа 2023 року.

А поки Кремль намагатиметься повертатися до раніше невдалих спроб вербування добровольців. Про це у новому звіті повідомляє Інститут вивчення війни.

Зокрема, аналітики звертають увагу на рекламну кампанію так званих "добровольчих батальйонів" у російських Telegram-каналах. Окрім того, деякі місцеві російські чиновники створюють мобільні центри вербування, щоб рекламувати військову службу за контрактом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін візьме паузу на кілька років, щоб готуватися до ще більшої війни" – Сергій Гайдай

"Російські ультранаціоналістичні соціальні мережі все частіше рекламують набір персоналу для підрозділів ПВК "Вагнер" у майже 30 містах Росії. Крім того, росіяни брали на військову службу підлітків 2006 року народження на захоплених українських територіях. А пункти комплектування окупованої території Донецької області отримали доручення щодо уточнення особистих даних офіцерів запасу віком до 65 років, солдатів, сержантів і прапорщиків віком до 50 років", ‒ йдеться у повідомленні.

За словами аналітиків, такі акції вербування можуть свідчити про те, що у Кремля закінчуються боєздатні резерви для продовження своїх наступальних операцій після битви за Бахмут і невдалих наступів біля Вугледара та в Луганській області.

"Відновлення кампаній добровільного призову та мобілізації, ймовірно, вказує на те, що Кремль розпочне чергову хвилю мобілізації не раніше літа 2023 року, оскільки весняний цикл призову має розпочатися 1 квітня. Міністерство оборони Росії, ймовірно, не зможе приступити до процесів мобілізації, доки Росія не завершить свій весняний призовний цикл, враховуючи, що російські військові центри мають адміністративний потенціал для підготовки та формування приблизно 130 тис. призовників за піврічний цикл", – вважають в ISW.

Російський диктатор Володимир Путін найближчими роками може зіткнутися з дефіцитом мобілізаційного ресурсу. У Росії, ймовірно, можуть розширювати кількість "строковиків". Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики вважають, що Володимир Путін з травня 2022 року хотів уникнути проведення примусової мобілізації в РФ. Він розраховував на добровольців. Але їх вербування провалилося.

Зараз ви читаєте новину «Кремль поки не буде оголошувати нову хвилю мобілізації ‒ аналітики пояснили причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути