пʼятниця, 09 грудня 2022 06:08

Кремль обманює Захід про цілі війни в Україні ‒ ISW

Кремль обманює Захід про цілі війни в Україні ‒ ISW
Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков визнав, що Москва хоче повністю захопити чотири частково окуповані області України. Фото: slovoidilo.ua

Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков вперше визнав, що нинішня мета Москви у війні полягає в повному захопленні чотирьох частково окупованих областей України.

Та, попри це, російський диктатор Володимир Путін, ймовірно, не відмовився від своїх максималістських цілей в Україні. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Пєсков 8 грудня заявив, що одна з головних цілей Росії полягала не в анексії нових територій, які зараз не перебувають під окупацією РФ. Оскільки "є ще багато роботи" для повного захоплення Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США підготували додаткову зброю для України на $275 мільйонів: подробиці

"Разом з тим, за словами Пєскова, Кремль, як і раніше, переслідує свої цілі "демілітаризації" та "денацифікації" в Україні. Це підтверджує, що Росія, як і раніше, домагається зміни режиму та ліквідації здатності України протистояти майбутнім атакам чи тиску Росії", ‒ йдеться у повідомленні.

Тобто, за словами аналітиків, мета Кремля у війні залишається незмінною, порівняно з тими цілями, що були поставлені після відходу Росії з-під Києва.

Кремлівські повідомлення, орієнтовані на Захід, продовжують злити провоєнну спільноту російських блогерів. Вони щораз частіше звинувачують Кремль у відхиленні від своїх початкових воєнних цілей в Україні.

Аналітики наголошують, що Путін може навмисно дистанціюватися у своїй риториці від нереалістичних вимог провоєнних сил щодо мети Росії в Україні.

Росія готується до поразки на війні проти України. Однак не припиняє мобілізацію, зокрема, і на окупованих територіях. І, ймовірно, готується до більш потужних її хвиль. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

Росія зараз перебуває у процесі військової поразки. Маятник протистояння похитнувся. Це доводять удари по аеродромах у РФ, сказав капітан армії оборони Ізраїлю у відставці Григорій Тамар.

Зараз ви читаєте новину «Кремль обманює Захід про цілі війни в Україні ‒ ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути