Ексклюзиви
пʼятниця, 13 жовтня 2023 17:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль хоче втягнути білоруську армію в наземну операцію проти України - ГУР

Кремль хоче втягнути білоруську армію в наземну операцію проти України - ГУР
Втягнення білоруської армії у наземну операцію у війні проти України є стратегічним завданням Кремля, заявив представник ГУР Андрій Юсов. Фото: РБК-Україна

Втягнення білоруської армії у наземну операцію у війні проти України є стратегічним завданням Кремля.

Водночас, за весь період повномасштабного вторгнення Росії цього поки не вдалося зробити. Про це в інтерв'ю NV повідомив представник ГУР МО України Андрій Юсов.

"Але, тим не менше, російські спецслужби не будуть полишати спроб це зробити", - сказав Юсов, коментуючи інформацію Центру нацспротиву про підготовку ФСБ Росії та КДБ Білорусі операції нібито під чужим прапором проти нафтобази у Брестській області, аби звинуватити Україну.

Представник ГУР зауважив, що це не перша провокація з боку спецслужб РФ з метою дискредитувати Україну і втягнути армію Білорусі у війну проти України.

"Зрештою, в Білорусі чудово знають, хто насправді стоїть за цими намаганнями. І навіть попри пропагандистську підтримку Кремля розуміють, що це не в їхніх інтересах. А спроби такі були і, напевно, будуть продовжуватися", - заявив Юсов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля українського кордону готуються диверсії - ЦНС

Він констатував, що Росія досконально володіє інформацією про всі об'єкти критичної інфраструктури на території Білорусі та про сильні і слабкі сторони, в тому числі, спецслужб та армії Білорусі.

"Інформацію цю використовували і будуть використовувати як проти України, так і проти самої Білорусі. Таких сценаріїв є чимало. Від імітаційних ДРГ, використання безпілотників по об'єктах інфраструктури енергетичного сектору, і багато інших моментів", - зазначив представник розвідки.

Юсов наголосив, що в цьому контексті росіян не треба недооцінювати.

"У них багатий досвід: і бомбардування Воронежа, і підриви будинків своїх же, з власним мирним населенням, і багато інших сценаріїв. Тут такого кривавого креативу їм не бракує", - сказав представник ГУР Міноборони.

Російська ФСБ та білоруський КДБ домовились провести операцію "під чужим прапором".

Хочуть атакувати об'єкт на території Білорусі і звинуватити Україну, передає Центр національного спротиву.

Зараз для цього розглядають нафтобазу Брестоблнефтепродукт поблизу Прилук Брестської області. Це за 2 км від білорусько-польського кордону.

Зараз ви читаєте новину «Кремль хоче втягнути білоруську армію в наземну операцію проти України - ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути