субота, 10 грудня 2022 13:20

Спецтема: Війна Росії проти України

"Копали собі могилу" ‒ полонений "вагнерівець" розповів, як росіяни розстрілюють своїх на фронті

 

Російський олігарх Євген Пригожин обманює ув'язнених, коли вербує до своєї приватної військової компанії "Вагнер".

Найманців на передовій можуть розстріляти за відмову йти у наступ. Про це в інтерв'ю YouTube-каналу Donbas Frontliner розповів завербований до ПВК російський зек В'ячеслав Ізмайлов з позивним "Гойда".

Каже, що його вербував особисто Пригожин. Грошей за "контракт" не обіцяли, але дали можливість "кров'ю спокутувати провину перед батьківщиною".

"Службу обіцяли на другій лінії оборони. Із 1200 ув'язнених 300 підписалися під це. Позивний "Гойда" був автоматично вибраний комп'ютером, без можливості зміни", ‒ розповів Ізмайлов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готується до поразки, Пригожина бачать одним з нових лідерів - ГУР

Вербував їх Пригожин у тюрмі 27 вересня, а вже 6 жовтня увязнених етапували до навчального центру у Ростовській області. Там видали форму та зброю. Навчання тривало два тижні. З обмундирування він отримав бронежилет, каску, чотири магазини та автомат АКМ 74 1993 року випуску.

Після легкого курсу навчання кинули відразу на передову ‒ під Лисичанськ. Тих, хто відмовлявся йти у наступ, розстрілювали.

"До мене йшла група евакуації, там дві людини було, які просто злякалися, працювала артилерія. І ось цих двох потім…вони копали собі могилу, їх просто розстріляли і закопали", – розповів окупант.

За короткий час його підрозділ скоротився з 90 до 20 чоловік, інші були вбиті або поранені. 12 листопада Ізмайлов потрапив у полон.

Російська приватна військова компанія "Вагнер" почала вербувати в'язнів у тюрмах Центральноафриканської Республіки. Завербованих відправлятимуть для участі в бойових діях не тільки на території України, але й у інших регіонах, пише видання The Daily Beast.

До Конгресу Сполучених штатів внесли двопартійний законопроєкт про визнання російської приватної військової компанії групи "Вагнер" іноземною терористичною організацією.

Зараз ви читаєте новину «"Копали собі могилу" ‒ полонений "вагнерівець" розповів, як росіяни розстрілюють своїх на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути