Ексклюзиви
четвер, 28 липня 2022 08:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині набирає обертів – британська розвідка

Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині набирає обертів – британська розвідка
Україна використовує далекобійну артилерію, щоб росіяни не мали змоги переправляти зброю. Фото: Генштаб

Контрнаступ України на Херсонщині набирає обертів.

Наші сили створили плацдарм на південь від річки Інгулець, яка утворює північний кордон тимчасово окупованого Росією Херсона. Про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Twitter.

"Україна використала свою нову далекобійну артилерію, щоб пошкодити щонайменше три мости через річку Дніпро, на які Росія покладається для постачання територій, що знаходяться під її контролем", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розбитий Антонівський міст не завада: з Сімферополя у Херсон відправляють рейсові автобуси

Один із них, 1000-метровий Антонівський міст поблизу Херсона, був пошкоджений минулого тижня. 27 липня Україна знову вдарила по ньому, і дуже ймовірно, що зараз переправа непридатна.

"49-та армія Росії дислокується на західному березі Дніпра і зараз виглядає дуже вразливою. Так само місто Херсон, найбільш політично значущий населений пункт, окупований Росією, зараз практично відрізаний від інших окупованих територій. Його втрата серйозно підірвала б спроби Росії намалювати окупацію як успіх", – пишуть у розвідці.

Збройні сили України просуваються у Херсонській області. Українські захисники поступово вибивають ворога із захоплених ним територій, заявив президент України Володимир Зеленський.

ЗСУ, ймовірно, готуються розпочати або вже розпочали контрнаступ у Херсонській області. Публічна інформація про хід та темпи контрнаступу буде обмежена і надходитиме із затримкою, повідомив американський Інститут вивчення війни 24 липня.

Увечері 26 липня Збройні сили України вдарили по Антонівському мосту в тимчасово окупованому Херсоні. Інформацію про це, яка ширилася мережею, підтвердила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

Антонівський міст – це один з двох пунктів перетину через Дніпро. Ними Росія може постачати або відводити свої війська на території, яку вона окупувала на захід від річки. У цю зону входить Херсон. Якщо ЗСУ повістю знищать міст, окупанти опиняться фактично в оточенні.

Зараз ви читаєте новину «Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині набирає обертів – британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути