Ексклюзиви
пʼятниця, 18 листопада 2022 12:58

"Кому слід йти у відставку?" ‒ в МЗС України різко відповіли угорському міністру

"Кому слід йти у відставку?" ‒ в МЗС України різко відповіли угорському міністру
В МЗС України відповіли на заяву угорського міністра щодо санкцій проти Росії. Фото: lb.ua

Заяви про те, що європейські санкції не впливають на економіку Росії, не відповідають дійсності.

Так речник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко відреагував на твердження глави МЗС Угорщини Петера Сійярто про те, що російська економіка нібито не постраждала від санкцій. Свій коментар представник українського МЗС опублікував у Facebook.

Він нагадав, що угорський міністр закликав лідерів ЄС, які виступали за санкції, піти у відставку.

За словами Ніколенка, хоч як би в Москві або Будапешті не намагалися применшити ефективність рішень Брюсселя, санкції працюють та обмежують можливості РФ фінансувати війну проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина надумала співпрацювати з країною, яка допомагає РФ

Речник МЗС України навів цифри, надані Радою Європейського Союзу, Світовим банком та Міжнародним валютним фондом. Так, падіння ВВП в Росії становило від 5,5% до 9%. Зменшення обсягів торгівлі товарами і послугами становить 30–35%, скорочення експорту нафти до ЄС – 90% до кінця року.

Окрім того, з РФ вийшла майже тисяча іноземних компаній, які становили 40% ВВП. Інфляція в Росії нині на рівні 22%. РФ не може імпортувати технології та комплектуючі частини. Там стрімко скорочується виробництво та знецінюється ринок капіталу.

"Російська економіка відкотилася на 30 років назад. То кому слід йти у відставку: тим, хто захищає мир та безпеку в Європі, чи тим, хто розмиває зусилля ЄС із протидії агресії Росії?" ‒ наголошує Ніколенко.

Транспортування сирої нафти до Угорщини трубопроводом "Дружба", що проходить через Україну, було тимчасово призупинено. Причина ‒ ракетні удари по українській території.

Ввечері 16 листопада в МЗС Угорщини заявили, що відновлюють постачання нафти трубопроводом "Дружба" з Росії до Східної Європи.

Зараз ви читаєте новину «"Кому слід йти у відставку?" ‒ в МЗС України різко відповіли угорському міністру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути