понеділок, 04 грудня 2023 04:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Комбат пояснив, чи буде заміна бійців найближчим часом

Комбат пояснив, чи буде заміна бійців найближчим часом
Україні не вистачає підготовлених бійців. Фото: eastnews.ua

Демобілізації найближчим часом не буде.

Тому що Україні не вистачає підготовлених бійців, які могли підмінити тих, хто зараз на фронті. Про це сказав командир батальйону "Свобода" у складі 4-ї бригади швидкого реагування НГУ Петро Кузик в ефірі телемарафону 3 грудня.

"Станом на сьогодні в нас немає тих, хто міг би замінити. Тому що з перших днів, можливо, були помилки в аспекті підготовки заміни кадрів", - пояснив комбат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обіцяють "найзухваліші" операції: ГУР запрошує до своїх підрозділів

Він додав, якщо зараз демобілізувати бійців, які воюють два роки, а на їхнє місце поставити новеньких малодосвідчених військових, це спричинить більшу трагедію.

"Тут треба комплексно підходити. Однозначно людей потрібно замінювати, але на підготовлених, фахових бійців, які навчилися в реальних боях виживати. Оце цінні кадри, найцінніше золото. Процес демобілізації повинен бути реально розумним і зваженим", - додав Кузик.

Однак без поповнення і можливості відпочинку тих підрозділів, які зараз стоять на лінії розмежування, теж виникнуть великі складнощі та проблеми.

"Люди виснажуються, отримують поранення, тому потрібен час залікуватися, відновитися, банально відпочити. Тому мобілізація - це питання перемоги, в тому числі", - додав він.

Однак процесу мобілізації заважають непрофесійні дії працівників військкоматів, а також необережні висловлювання лідерів думок і політиків. Все це, на думку бійця, призвело до того, що замість почесного обов'язку, яким би пишалися, якого би прагнули українці, питання участі в бойових діях перетворилося на "страшну історію".

"Так, непросто, небезпечно і страшно, але якщо поставити питання під іншим кутом, а йдеться про серйозну підготовку, забезпечення, підтримку, тоді мобілізована людина буде бачити і розуміти, що вона йде не помирати, а йде воювати. А це означає, що в неї буде все: від боєкомплекту до прикриття всіх видів техніки. Тоді прийняття рішення стане легшим і більшість чоловіків підуть, тому що триває війна за виживання українського народу", - додав Кузик.

В Україні триває загальна мобілізація. Тому повістку можуть вручити особисто в руки в будь-якому місці: на вулиці, блокпосту, робочому місці, за місцем проживання.

Як правильно мають вручатися повістки військовозобов'язаним під час воєнного стану в Україні, пояснила начальниця пресслужби Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Марія Левко.

Зараз ви читаєте новину «Комбат пояснив, чи буде заміна бійців найближчим часом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути