вівторок, 09 вересня 2014 18:47

Комбат "Дніпра" вважає винним у трагедії під Іловайськом брата Литвина

Комбат "Дніпра" вважає винним у трагедії під Іловайськом брата Литвина
Петро Литвин Фото: zhitomir-online.com

Сьогодні на прес-конференції в Дніпропетровську командир батальйону "Дніпро" Юрій Береза виклав свою версію причин трагедії під Іловайськом. Про це пише "Укрінформ".

За його словами, якби командувач військ АТО в секторі "Д" генерал-лейтенант Петро Литвин вчасно доповів начальнику Генерального штабу, що він відходить від Савур-Могили та Амвросіївки, тил можна було б зміцнити іншими підрозділами та уникнути трагедії під Іловайськом.

"Якби ця інформація була відома 23 серпня, то, мабуть не було б параду, не було б цих моментів і наслідків, які ми маємо", - вважає Береза.

Водночас командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко впевнений, що трагедію під Іловайськом буде розслідувано чесно й прозоро.

"Ми нікому не дамо забути, і винуватці мають бути покарані. Інша справа, що не можна вимагати "голів" якихось людей, має працювати система. Ми зустрічалися з прем'єр-міністром, головою Верховної Ради та президентом. Петро Порошенко пообіцяв, що ця трагедія буде розслідувана. Вчора я побував у Головній військовій прокуратурі, спитав, чим ми можемо в цьому допомогти. Там дійсно буде дуже серйозне слідство, яких в Україні ще не було. Після спілкування з головним військовим прокурором, військовими слідчими у мене з'явилася надія, що ці молоді й чесні офіцери, які розуміють, що зараз діється на фронті, зроблять все від них залежне, аби довести справу до кінця, а якщо на них чинитиметься тиск, то це стане відомо", - сказав Семенченко.

Він також запевнив, що всі військовослужбовці незалежно від звань, яким хоч щось відомо про обставини оточення в периметрі Савур-Могила - Іловайськ, можуть співробітничати зі слідчою групою.

Крім того, буде організовано "гарячу лінію", а у випадку, якщо на когось чинитимуть тиск, батальйон "Донбас" готовий надати охорону.

Зараз ви читаєте новину «Комбат "Дніпра" вважає винним у трагедії під Іловайськом брата Литвина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути