Ексклюзиви
понеділок, 17 квітня 2023 15:02

Колишній вінницькій журналістці загрожує 12 років тюрми: інкримінують роботу на агресора

Колишній вінницькій журналістці загрожує 12 років тюрми: інкримінують роботу на агресора
Колишній вінницькій журналістці Юлії Тарапаті повідомили про підозру. Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України повідомила про підозру колишній вінницькій журналістці, а нині заступниці головного редактора видання "Вечірня Москва" Юлії Тарапаті.

Жінці інкримінують колабораційну діяльність, повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, уже після захоплення Криму та частини східних регіонів України у 2014 році вона переїхала до країни-агресора, де влаштувалася до редакції прокремлівської газети "Вечірня Москва".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працювали на загарбників: в Україні діяла мережа інтернет-агітаторів

"Згодом за публічну підтримку російських окупантів та підготовку антиукраїнських публікацій її призначили заступником головного редактора московського видання. На цій посаді вона також координує редакційний відділ "Московська влада" та веде авторський блог на інтернет-ресурсі газети. З 24 лютого 2022 року Тарапата виконує вказівки Кремля щодо поширення публікацій, де виправдовує збройну агресію РФ і заперечує причетність окупантів до масових вбивств мирних жителів на Київщині", ‒ йдеться у повідомленні.

Так, зрадниця називала "постановочними" катівні та масові вбивства і захоронення в Бучі та Ірпіні. А тих, хто чинив звірства на Київщині, вважає "героями" та присвячує їм цілі інтерв'ю. За це пропагандистка регулярно отримує нагороди від Кремля та адміністрації Москви.

"Все йде за планом. "Русский мир" неминучий і прекрасний, як і щодня до цього дня, з віку до віку", – пише Тарапата в одній зі своїх публікацій.

Факти підривної діяльності жінки проти України підтвердила експертиза. Нині підозрювана перебуває на території РФ.

"Тривають заходи щодо її притягнення до відповідальності за злочини проти України. Зловмисниці загрожує до 12 років ув'язнення", ‒ йдеться у повідомленні.

Тюремний строк отримав коригувальник ворога, який наводив "Калібри" на Миколаїв. Служба безпеки України зібрала беззаперечні докази вини ще одного інформатора ФСБ, який діяв у прифронтових районах на півдні України. Зловмисник, який коригував ракетні удари по Миколаєву російськими крилатими ракетами "Калібр", проведе 11,5 року за ґратами.

Зараз ви читаєте новину «Колишній вінницькій журналістці загрожує 12 років тюрми: інкримінують роботу на агресора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути