понеділок, 24 жовтня 2022 16:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Колишній "регіонал" Богуслаєв має паспорт РФ – ЗМІ
4

З часу набуття громадянства РФ В'ячеслав Богуслаєв не лише був керівником корпорації "Мотор Січ", а й довіреною особою кандидати в президенти Віктора Януковича, повідомляють журналісти.
Народний депутат чотирьох скликань, президент корпорації "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв має паспорт Російської Федерації.
СБУ затримала Богуслаєва 22 жовтня.
СБУ затримала Богуслаєва 22 жовтня.

Народний депутат чотирьох скликань, президент корпорації "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв має паспорт Російської Федерації.

До слова, Богуслаєв, має звання Героя України. Звання йому вручив президент Леонід Кучма у 2000 році. Про російський паспорт повідомила програма "Схеми: корупція в деталях" на "Радіо Свобода".

За повідомленням журналістів, екснардеп має російське громадянство з 2000 року.

Згідно з витягом з системи АС "Роспаспорт", 15 жовтня 2000 року Богуслаєв звернувся до паспортно-візового відділу внутрішніх справ у Москві з заявою про отримання паспорта громадянина РФ в обмін на радянський паспорт від 1979 року.

Дата отримання паспорта громадянина РФ – 18 жовтня 2000 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 21-річний син нардепки Королевської "чілить" на Maybach у Казахстані

Також журналісти з'ясували, що Богуслаєв має індивідуальний податковий номер платника податків в РФ, прив'язаний до його російського паспорта. Це підтверджується через сайт російської Податкової служби.

Перевірка номера паспорта у реєстрі Головного управління з питань міграції Міністерства внутрішніх справ РФ також підтверджує, що номер паспорта не перебуває у переліку недійсних.

З часу набуття громадянства РФ Богуслаєв не лише був керівником корпорації "Мотор Січ", а й довіреною особою кандидати в президенти Віктора Януковича.

З 2006 року був народним депутатом чотирьох скликань поспіль. Крім того, будучи народним депутатом, Богуслаєв входив до складу комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, де міг мати доступ до державної таємниці.

22 жовтня Служба безпеки України затримала Богуслаєва. Його підозрюють у колабораціонізмі й пособництві Росії.

За даними слідства, Богуслаєв причетний до схеми передачі росіянам авіадвигунів для штурмової авіації. Завдяки цьому окупанти могли ремонтувати і будувати гелікоптери, які використовують у війні проти України.

Зараз ви читаєте новину «Колишній "регіонал" Богуслаєв має паспорт РФ – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути