середа, 30 листопада 2022 20:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Коли ситуація з електрикою стане легшою: енергетики пояснили

Коли ситуація з електрикою стане легшою: енергетики пояснили
Зараз споживачам доступно на 27 відсотків менше електроенергії, ніж вони би мали споживати в нинішній момент. Фото: Главком

За умови відсутності масованих обстрілів полегшення у подачі електроенергії може відбутися вже у ці вихідні.

Про це заявив голова НЕК Укренерго Володимир Кудрицький. У коментарі "Радіо Свобода" він повідомив, що зараз споживачам доступно на 27% менше електроенергії, ніж вони би мали споживати в нинішній момент.

"Через те, що зараз в Україні недостатньо генеруючих потужностей, споживачам доступно на 27 відсотків менше електроенергії, ніж вони би мали споживати в нинішній момент. Але, я думаю, що без обстрілів уже на вихідних ми відчуємо полегшення, тому що на вихідних люди споживають менше", – пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Галущенко назвав умову покращення ситуації зі світлом

Кудрицький також наголосив, що Укренерго не відключає від світла конкретні будинки чи підприємства.

"Ми не бачимо кінцевих споживачів. Наша функція – в іншому: врятувати енергосистему в цілому", – зазначив він і наголосив, що таких ударів по енергосистемі, які зараз відбуваються в Україні, ще не відчувала жодна країна в історії.

Через постійні обстріли російських окупантів відновити всі пошкоджені об'єкти енергетичної інфраструктури України цієї зими неможливо.

Не допоможе навіть підтримка західних партнерів. Про це заявив голови Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус в телемарафоні "Єдині новини".

Він підкреслив, що українська енергосистема перебуває під постійними обстрілами росіян. У Європі немає такої кількості обладнання, яку потребує Україна. Для його виготовлення необхідно щонайменше шість місяців, пояснив Герус.

Зараз ви читаєте новину «Коли ситуація з електрикою стане легшою: енергетики пояснили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути