Ексклюзиви
понеділок, 19 грудня 2022 15:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Кого в Україні нині мобілізують до війська ‒ у ЗСУ розповіли

Кого в Україні нині мобілізують до війська ‒ у ЗСУ розповіли
В Україні в першу чергу мобілізують тих, хто має досвід служби у війську та участі в бойових діях. Фото: zn.ua

В Україні нині до Збройних сил насамперед мобілізують ветеранів АТО та ООС, а також тих, хто пройшов військову службу.

Призивають й інших військовозобов'язаних, але їх спочатку відправляють на обов'язкове навчання тривалістю не менше місяця. Про це під час брифінгу розповів начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи зможуть ЗСУ зупинити мільйони окупантів: у командуванні "Південь" дали відповідь

"Призиваємо в першу чергу тих, хто вже має досвід проходження військової служби. А краще ще досвід участі в АТО або ООС. Також призов йде і громадян, які не проходили військову службу, але ця категорія громадян в обов'язковому порядку направляється на навчання, мінімальний термін ‒ один місяць. А далі в залежності від складності спеціальності, цей термін може бути набагато більшим", ‒ сказав Горбач.

За його словами, зараз для комплектування підрозділів потрібні люди всіх спеціальностей, але в різних кількостях. Пріоритет віддають загальним військовим спеціалізаціям.

"У процентному співвідношенні більше ми закликаємо загальновійськові спеціальності ‒ стрільців, танкістів. Але не можна сказати, що нам не потрібні такі спеціальності, як зв'язківці, шифрувальники і т.д. Потреба є у всіх спеціальностях. Але деяких ми призиваємо більше, деяких ‒ менше", — додав Горбач.

В Україні знизилися показники кількості людей, яких призивають по мобілізації. Водночас жодного посилення призову після Нового року не планується. Про це заявив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил України Роман Горбач на брифінгу 19 грудня.

Збройним силам України потрібна зброя, а додаткову хвилю мобілізації зараз не планують. Армія потребує озброєння, зокрема артилерії та снарядів до неї, танків, літаків і бронемашин, а кількість особового складу є достатньою. Про це в ефірі телемарафону повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

Зараз ви читаєте новину «Кого в Україні нині мобілізують до війська ‒ у ЗСУ розповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути