субота, 05 листопада 2022 10:33

Спецтема: Війна Росії проти України

КНДР відправила до Росії вантажний поїзд на тлі заяв про постачання зброї
4

Вперше за кілька років зафіксовано, що з Північної Кореї до Росії вирушив закритий поїзд.

Сталося це у п'ятницю, 4 листопада. Тобто через два дні після того, як у США заявили, що Пхеньян таємно постачає в Росію артилерійські снаряди. Про це повідомив аналітичний центр Вашингтона, посилаючись на комерційні супутникові знімки.

Огляд району мосту дружби Туманганг 4 листопада 2022 р.
Фото: 38north.org
Залізничні вагони поруч із зоною обробки вантажів
Вагон і локомотив крупним планом на російському боці кордону
Вагони на станції Хасан на російському боці кордону

Події в КНДР ретельно відстежує проєкт 38 North. За його даними, такий рух поїздів у регіоні побачили вперше за кілька останніх років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конфлікт із КНДР: США випробують у Кореї стратегічні бомбардувальники

"Неможливо визначити мету потяга за зображеннями, але перетин відбувається на тлі повідомлень про продаж зброї з Північної Кореї до Росії та загального очікування відновлення торгівлі між двома країнами", ‒ повідомляє 38 North.

Загалом до Росії проїхало три закриті вагони. Пізніше їх зафіксували на коліях російської станції Хасан, що за 2 км від кордону. Там на сусідніх коліях уже чекали також три криті вагони, можливо, контейнери на платформах.

Північна Корея таємно передає Росії боєприпаси, які потім використовуються у війні проти України. Попри публічні спростування влади КНДР, Росія вже отримала від неї "значну кількість артилерійських снарядів". Про це під час брифінгу заявив офіційний представник Державного департаменту США Нед Прайс.

Північна Корея організувала таємні постачання артилерійських снарядів для Російській Федерації на тлі дефіциту боєприпасів у країні-агресорці. КНДР прикривається постачанням боєприпасів до країн Близького Сходу чи Північної Африки, але насправді їх отримують росіяни, щоб використати у війні проти України. Про це 2 листопада заявив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

Зараз ви читаєте новину «КНДР відправила до Росії вантажний поїзд на тлі заяв про постачання зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути