Ексклюзиви
субота, 05 листопада 2022 07:35

Конфлікт із КНДР: США випробують у Кореї стратегічні бомбардувальники

Конфлікт із КНДР: США випробують у Кореї стратегічні бомбардувальники
В-1В уперше з 2017-го року застосують у американо-корейських навчаннях. Фото: eastnews.ua

5 листопада Сполучені Штати Америки застосують стратегічні бомбардувальники під час військових навчань у Південній Кореї.

Спільні повітряні навчання країн тривають із понеділка. Їх продовжили на один день у відповідь на нещодавні провокації КНДР, пише Reuters.

"Повітряні сили США розгорнуть стратегічні бомбардувальники В-1В під час американсько-корейських військових навчань у суботу. Протягом останніх днів КНДР провела низку випробувань зброї на знак протесту проти навчань союзників", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винищувачі Південної Кореї "зустріли" військові літаки КНДР

В-1В уперше з 2017-го року застосують у американо-корейських навчаннях. США з жовтня тримають на базі на Гуамі чотири такі літаки.

Сеул сам звернувся до Вашингтона із проханням активувати розгортання "стратегічних ресурсів". До них входять авіаносці, атомні підводні судна та бомбардувальники великого радіуса дії, подібні В-1В.

11 жовтня в КНДР заявили, що провели імітацію ядерних ударів по Південній Кореї.

У відповідь на ядерні погрози у США попередили КНДР, що будь-яка ядерна атака проти союзників Америки призведе до "кінця режиму" Кім Чен Ина.

2 листопада КНДР вперше запустила балістичну ракету через морський кордон Південної Кореї в бік Японського моря. Згодом стало відомо, що таких ракет було випущено щонайменше 10. Південна Корея назвала це вторгненням.

Напруженість між країнами зростає, оскільки Північна Корея здійснила рекордну кількість ракетних запусків цього року, включаючи щонайменше 23 запуски ракет лише в середу та запуск міжконтинентальної балістичної ракети у четвер.

Зараз ви читаєте новину «Конфлікт із КНДР: США випробують у Кореї стратегічні бомбардувальники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути