середа, 18 липня 2018 17:41

Клофелінщиця труїла відпочивальників на курортах
4

На Херсонщині затримали 37-річну жінку, яка труїла клофеліном відпочивальників на чорноморських курортах. Жертвами зловмисниці стали 65-річний громадянин Німеччини та 33-річний житель Херсона.

Жінка підсипала у напої чоловіків сильнодіючий медичний препарат. Коли жертви втрачали свідомість, вона забирала їхні мобільні телефони, гроші та золоті прикраси. Обидва чоловіки померли, за попередньою причиною, внаслідок великої дози препарату у поєднанні з алкоголем. Про це повідомили у відділі комунікації поліції області.

Злочини сталися у курортному Скадовську 14 липня та в селі Залізний Порт 16 липня. Тіла обох чоловіків без видимих слідів насильницької смерті виявили в номерах готелів. У кімнатах були пляшки з-під шампанського та недопалки цигарок зі слідами жіночої помади. Поліцейські припустили, що чоловіки померли невипадково. У обох зникли золоті прикраси, дорогі мобільні телефони та гроші.

"За чотири дні поліцейські встановили особу підозрюваної і тим самим, можливо, попередили наступні вбивства. Оперативники дізналися, що у ніч злочинів потерпілі знайомилися в нічних клубах з жінкою, яку потім приводили в готель. Проаналізувавши записи з камер відеоспостереження, стало зрозуміло, що в обох випадках з чоловіками була одна й та сама жінка. Завдяки складеному фотопортрету, була встановлена особа підозрюваної. Нею виявилася уродженка Хабаровського краю, яка нині проживає у Каховському районі. Раніше до кримінальної відповідальності вона не притягалася", - повідомив начальник поліції Херсонщини Артур Мєріков.

На Херсонщині затримали 37-річну, яка труїла клофеліном відпочивальників на чорноморських курортах
Фото: hr.npu.gov.ua
На Херсонщині затримали 37-річну, яка труїла клофеліном відпочивальників на чорноморських курортах
На Херсонщині затримали 37-річну, яка труїла клофеліном відпочивальників на чорноморських курортах
На Херсонщині затримали 37-річну, яка труїла клофеліном відпочивальників на чорноморських курортах

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На київських вокзалах бійців АТО труять клофеліном

Крім цього, поліцейські з'ясували, що підозрювана жінка винаймала у приватному будинку кімнату разом з підозрілим чоловіком, який також може бути причетним до вчинених злочинів. Оперативники встановили його особу. Це 41-річний раніше судимий за наркозлочини житель Каховського району. Фігурантів злочинів поліцейські затримали за місцем їх проживання. Під час обшуку вилучили речові докази – мобільні телефони і золоті прикраси жертв.

Підозрювана розповіла, що медичний препарат для "приспання" потенційних жертв вона придбала в аптеці. Заможних чоловіків підшукувала у кафе та нічних клубах. Після знайомства вона пропонувала провести частину вечора у них в готелі. Там вона непомітно підсипала в алкоголь чоловіків сильнодіючий медичний препарат, який, можливо, і призвів до їх смерті. Призначено комплексну судово-медичну експертизу, у тому числі токсикологічну.

За обома фактами відкриті кримінальні провадження. Жінку затримали. Працівники поліції перевіряють її на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території Херсонщини й інших областей України.

Столична прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо 7 учасників злочинної групи, які труїли та грабували людей у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Клофелінщиця труїла відпочивальників на курортах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути