четвер, 23 липня 2015 01:57

Київського прокурора-наркоторговця можуть відпустити під заставу у 2 мільйони гривень

Київського прокурора-наркоторговця можуть відпустити під заставу у 2 мільйони гривень
Фото: Центр протидії корупції

Печерський районний суд Києва застосував до екс-прокурора прокуратури Київської області Олексія Куца, підозрюваного у збуті наркотичних речовин, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб з правом внесення застави розміром 2 млн грн.

Таке рішення оголосила слідча суддя Галина Матійчук, повідомляє УНН.

"Клопотання прокуратури про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до підозрюваного... Олексія Куця... задовольнити. Застосувати... запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", – сказала суддя.

Водночас слідча суддя визначила заставу для Куца розміром 2 млн грн.

Також Матійчук повідомила учасникам процесу, що рішення суду може бути оскаржене до Апеляційного суду протягом 5 днів з моменту оголошення.

Під час розгляду клопотання представник держобвинувачення Віталій Опанасенко просив суд застосувати до Куца запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, але розміром не менше 2 млн грн.

На думку прокурора, підозрюваний може переховуватися від слідства, впливати на свідків, а також – покинути межі України, оскільки має закордонний паспорт. До того ж, за словами держобвинувача, у Куца вилучили 66 тис. дол.

Сам Куц звернувся до суду з проханням не застосовувати до нього арешт, а відпустити його під особисте зобов'язання.

"Мій майновий стан не є настільки високим, щоб оплатити не те, що 2 млн грн, а навіть і 0,5 млн грн... Ваша честь, прошу звернути увагу, що я являюся інвалідом 3 групи. Я дуже погано переношу затхлі приміщення і погано провітрювані приміщення", – пояснив підозрюваний.

Він також заявив, що кошти, які вилучили слідчі, знайшли у квартирі його батьків, і це їхні кошти. Крім того, його закордонний паспорт вже прострочений.

У свою чергу захисники Куца наголосили, що прокурор у своєму клопотанні доказів не надав. Тому немає жодної підстави для задоволення клопотання про арешт їхнього підзахисного.

Нагадаємо, 20 липня під час продажу чергової порції наркотичних засобів був затриманий прокурор прокуратури Київської області Олексій Куц. Йому оголошено підозру за ч. 2 ст. 307 КК України (збут наркотичних речовин в особливо великих розмірах).

Зараз ви читаєте новину «Київського прокурора-наркоторговця можуть відпустити під заставу у 2 мільйони гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути