середа, 28 березня 2012 13:34

Київський метрополітен небезпечний для пасажирів - МНС

Київський метрополітен небезпечний для пасажирів - МНС
Київський метрополітен потребує ревізії та модернізації. Фото:segodnya.ua

Сьогодні у другій половині дня стане відомо, що саме спричинило пожежу в метро на Осокрках. Про це сказали в Державній інспекції техногенної безпеки України.

"Зараз тривають переговори з метрополітеном", - зазначила Валентина Шаповалова, прес-секретар інспекції.

В Міністерстві надзвичайних ситуацій визнали, що столичний метрополітен небезпечний для пасажирів. Там стурбовані станом забезпечення пожежної та техногенної безпеки на об'єктах Київського метрополітену та готовності підприємства реагувати на можливі надзвичайні ситуації. Особливу тривогу викликає стан підземних споруд метрополітену, підтвердженням чого є пожежа, що сталася 14 березня на платформі станції метро "Осокорки". Про це йдеться у листі Міністра МНС Віктора Балоги до Кабінету Міністрів з посиланням на інформацію, надану Державною інспекцією техногенної безпеки.

На підприємстві тривалий час не виконуються декілька цільових програм Київської міської держадміністрації, спрямованих на посилення протипожежного захисту об'єктів. Практично не фінансуються заходи з підвищення пожежної безпеки кабельних мереж. Також потребують ревізії та модернізації системи автоматичного захисту на більшості станцій метрополітену та системи димовидалення повітря з перегінних тунелів та станційних споруд.

У листі зазначається, що метрополітен не обладнаний системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у випадку небезпеки. Крім того, адміністрація підприємства не приділяє належної уваги забезпеченню працівників метрополітену індивідуальними засобами хімічного захисту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У київському метро сталася пожежа: люди задихалися у вагоні

МНС пропонує Кабміну зобов'язати підприємство невідкладно привести об'єкти в належний протипожежний стан. А також доручити Міністерству інфраструктури внести зміни до Державних будівельних норм та зробити обов'язковим обладнання платформ і тунелів метрополітену системами автоматичної пожежної сигналізації, системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі небезпеки. Крім того, МНС просить прописати у відповідних вимогах необхідність використання на об'єктах метрополітену світильників з плафонами або розсіювачами, виготовленими з негорючих матеріалів.

19 березня метрополітен назвав свою версію пожежі, проникненню вологи до світильників сприяло інтенсивне танення снігу на пр. Бажана.

Зараз ви читаєте новину «Київський метрополітен небезпечний для пасажирів - МНС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути