понеділок, 05 серпня 2013 15:19

Київська міліція відкрила кримінальну справу після інцеденту з Bloodhound Gang

Київська міліція відкрила кримінальну справу після інцеденту з Bloodhound Gang
Фото: lenta.ru

Печерське райуправління міліції Києва відкрило кримінальну провадження за фактом наруги над державним прапором України членами американської панк-групи Bloodhound Gang.

"За даним фактом Печерським районним управлінням столичної міліції цю подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією частина 1 статті 338 (наруга над державними символами України) і частина 1 статті 296 (хуліганство). Зараз триває досудове розслідування", - розповів начальник відділу з зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Києві Ігор Михалко.

Згідно з українським законодавством, публічну наругу над державним прапором України, державним гербом України або державним гімном України карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців або позбавленням волі на строк до 3 років. Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, бас-гітарист панк-групи Bloodhound Gang Джаред Хасселхофф під час концерту 30 липня в Києві помочився на сцені на державний прапор України. Потім на концерті в Одесі він підтерся російським прапором. Слідчий комітет Росії вже організував процесуальну перевірку за фактом осквернення державного прапора РФ.

Зараз ви читаєте новину «Київська міліція відкрила кримінальну справу після інцеденту з Bloodhound Gang». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути